De Baard Van

De baard van Jan Willem Huffmeijer

De baard van Jan Willem Huffmeijer
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Jan Willem Huffmeijer

Hoe oud ben je?

31 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

In mijn dagelijks leven ben ik op de eerste plaats een hele trotse vader van twee prachtige dochters. Op de tweede plaats ben ik herenkapper / barbier en op de derde plaats eigenaar en blogger van de lifestyle blog voor mannen www.b4men.nl.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Mijn baard is pas sinds september 2013 een echte baard, hiervoor heb ik een jaar of 3 een stoppelbaard en soms een ringbaardje gedragen. De reden dat ik een baard draag is eigenlijk begonnen om de omgeving een beetje te pesten. Hoe meer mensen het niets vinden hoe meer ik daar tegen aan wil schoppen.

Heb je een baardenheld?

Een echte baard held heb ik niet. Als ik toch iemand zou moeten noemen waarvan ik denk dat hij wel belangrijk is geweest voor de baard in Nederland, dan is dat Reinout Oerlemans. Die al een paar jaar geleden als BN er tijdens zijn filmopnames een baard liet staan.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Mijn omgeving is inmiddels wel gewend aan mijn baard. Maar sinds een paar maanden daar ik ook een echte punt snor, die wordt minder gewaardeerd. Ze moeten het natuurlijk niet te mooi gaan vinden hoor.

Hoe verzorg je je baard?

De verzorging van de baard bestaat uit het smeren van een goede dagcreme op mijn huid en baard. Wassen doe ik met conditioner en trimmen met een goede tondeuse, maar als barbier gaat dit dan ook goed zelf.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Tja of ik wel eens een barbershop kom…..hahaha bijna iedere dag!! Maar naast mijn werkplek in Lisse heb ik veel Barbershops bezocht, gewoon om dat de sfeer van een barbershop geweldig is. Het is een hechte club mannen (paar vrouwen) die dezelfde passie delen en dat schept een band.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Dat is voor mij dus ook de beleving die ik mijn klanten mee wil geven. Als iemand kan zien dat ik mijn werk vol passie en met liefde voor mijn vak uitvoer dan ben ik tevreden.

Wat betekent de baard voor je?

De baard is voor mij een middel om mijzelf te kunnen onderscheiden van anderen. Ik vind het ook grappig dat baard dragers de nieuwe motorrijders zijn….we knikken even naar elkaar en weten dat we hetzelfde denken en op een bepaalde manier in het leven staan.

Wat vind je van debaard.nl?

debaard.nl is voor mij zeker een voorbeeld en ook inspiratiebron geweest voor mijn eigen blog. Ik vind het een geweldige site waar veel mannen terecht kunnen met alle vragen en leuke info over de baard.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

De tip voor debaard.nl is dat ze vooral door moeten gaan met waar ze al zolang mee bezig zijn!!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like