De Baard Van

De baard van Jasper

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Jasper.

Wat is je naam?

Jasper van Impelen

Hoe oud ben je?

42

Wat doe je in het dagelijks leven?

Oprichter en soapmaster van de Damn Good Soap Company. Ik maak op ambachtelijke wijze zeep voor mannen, scheerzeep en ook baardolie en snorrenwax. Dit verkoop ik in mijn eigen webshop, maar ook via kappers en mannenzaken in het land. Had voorheen een communicatiebureau, maar ik werd een beetje moe van al het gepraat en wilde een mooi product op de markt brengen en daar ben ik vorig jaar mee begonnen. Uiteindelijk werd dit zeep voor mannen. Zo ben ik ook de baardolie ingerold en dat is nu mijn voornaamste product.

Damn Good Soap

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik was altijd al een luie scheerder en liep meestal rond met een stoppelbaard die er dan eens in de week of twee weken af ging. Wel eens een poging gedaan om een baard te laten staan, maar dat ging dan jeuken en dan stopte ik ermee. De beslissing om het echt te laten staan liep samen met met mijn bedrijf. Ik ging baardolie maken en moest dit natuurlijk testen. Toen bleek dat ik door die baardolie geen jeuk meer kreeg bij het groeien van mijn baard en toen heb ik hem echt laten staan. Een tijdje erna ging een barbier mijn scheerzeep testen en daar ging ik zelf model voor zitten en dat was het einde van die baard. Toen merkte ik dat ik mijn baard eigenlijk wel miste en sindsdien heb ik hem echt laten staan.

Heb je een baardenheld?

Nee, zo kijk ik eigenlijk niet naar baarden. Zolang de baard maar past bij de kop vind ik het prima.

Wat vinden je directe omgeving ervan?

Ze waren natuurlijk wel gewend aan wat haar op mijn wangen, maar ik schijn het goed te kunnen hebben:)

Hoe verzorg je je baard?

Schoonhouden onder de douche, regelmatig beetje bijwerken zodat het niet uit de hand loopt en vooral elke dag wat baardolie erin. Maakt de haren lekker zacht, verzorgt de huid onder je baard zodat het niet gaat jeuken of schilferen en het ruikt heerlijk.

Wat betekent de baard voor je?

Voel me er goed bij / mee. Blijf ik altijd bebaard? Geen idee, voor nu is het goed zo en gelukkig is het aan of uitzetten van mijn baard niet zo heel moeilijk.

Wat vindt je van debaard.nl?

De Baard.nl is cool. Mooi platform voor alles over baarden.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Is volgens mij wel compleet. Misschien leuk om iets meer over lifestyle om de baard heen te lezen, maar goed bezig hoor:)

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Nee, laten we gewoon lekker doorbaarden!
Jasper

Interview

Wil jij hier ook een keer staan? Neem dan contact met ons op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like