De Baard Van

De baard van Jesse van der Meulen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Jesse van der Meulen

Hoe oud ben je?

Ik ben 36 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben grafisch ontwerper en heb inmiddels 15 jaar een eigen bedrijf; Kompaniet design en daar vul ik toch wel het grootste deel van mijn tijd mee,

samen met m’n 2 honden Apple en Moose ben ik iedere dag bezig de wereld van mooie designs te voorzien 😉

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Tja hoe lang precies… ik heb altijd  wel enige vorm van gezichtsbeharing gehad, paar dagen baardjes, sikje, maar eigenlijk nooit een volle baard.

Sinds vorig jaar zomer heb ik ‘m laten staan en dat bevalt prima. Reden? Omdat ik het mooi vind en het bij me past.

Heb je een baardenheld?

Nee niet echt, maar ik kan een goeie baard enorm waarderen.

..Maar als je even nadenkt; Jeff Bridges, Mr. T, Sinterklaas, Ernest Hemingway, de Kerstman, Zach Galifianakis, Abraham Lincoln, ZZ top, Gandalf, Kevin Smith, vissermannen en boswachters allemaal helden!

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Reacties zijn over het algemeen positief, en ook mijn vriendin vind ‘m mooi staan (niet geheel onbelangrijk 😉 Een leuke reactie die ik laatst kreeg was dat het er vertrouwd, stoer en gezellig uitziet, nou daar kan ik prima mee leven!

Hoe verzorg je je baard?

Regelmatig wassen en ik gebruik conditioner om ‘m zacht te houden, eerst gebruikte ik nog wel eens de baby olie van m’n zoon maar tegenwoordig doe ik na het drogen en föhnen en een paar druppels baardenolie in, op dit moment van Mr. Natty, Frank’s beard elixer en natuurlijk regelmatig een bezoekje aan de barbier.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Bij Vasco’s barbiers en haarsnijders in Roermond een geweldige zaak met een haast iconische Vasco aan het roer, maar het meest wordt mijn baard verzorgt door Barbier Tim van der Steen die sinds kort en eigen barbiershop heeft in modemagazijn Van Dijk in Waalwijk. Deze baarden baas weet precies hoe je een baard goed moet verzorgen.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Ik raad mannen met een baard zoiezo aan je baard door een barbier te laten stylen, die weten precies wat ze doen en zo voorkom je ongelukjes als je zelf met een trimmer aan de slag gaat …

Je kan je even lekker ontspannen, warme doeken, scherpe messen en slap gelul, gecombineerd met een goed glas whisky, wat wil je nog meer?

Wat betekent de baard voor je?

Een stukje eigen identiteit en lekker warm in de winter!

Wat vind je van debaard.nl?

Een vermakelijke site met leuke interviews met een grote verscheidenheid aan mensen en op een of andere manier voel je natuurlijk toch een verbondenheid met je baardbroeders 😉

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Wellicht een ‘in memoriam’, een item op de site waar ‘gevallen baardbroeders’ worden herdacht; en dan bedoel ik dus dat als iemand voor wat voor reden dan ook, uiteraard onvrijwillig zijn baard er af scheert een plekje krijgt in deze lijst 🙂

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Never trust a man without a beard!

Greetings and salutations Jesse

* Foto’s zijn gemaakt door Jordyhuijbregts.com en bij Van Dijk door Tim van der Steen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like