De Baard Van

De baard van Joepie Thijssen

De baard van Joepie Thijssen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag de baard van Joepie Thijssen.

Wat is je naam?

Joepie Thijssen

Hoe oud ben je?

39 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben op de allereerste plaats de trotse vader van Cris, Keith en James. Mijn achtergrond ligt binnen Defensie, waar ik meer dan twintig jaar voor de Luchtmobiele Brigade gewerkt heb. In een van mijn laatste functies ben ik Teamleader geweest van het Nederlandse Pathfinder Peloton, ik heb leiding mogen geven aan een van de beste eenheden binnen Defensie. Op dit moment werk ik als een Strength & Conditioning Coach bij Crossfit073 in Vught. Door mijn jarenlange ervaring als leidinggevende van gevechts- en verkenningseenheden binnen de Luchtmobiele Brigade, oud (Militair) Rugby International en het verlies van mijn dochtertje Cris, zijn de fysieke en mentale aspecten van het leven mij niet compleet vreemd. Ik gebruik mijn levenservaring om als coach bij Crossfit073 mensen iets mee te geven en beter te maken. Vaak vergeten mensen even hoe goed ze het hier hebben!

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik heb mijn baard sinds 2007 en draag hem met volle overtuiging sinds de dag dat ik mijn dochtertje tijdens de geboorte heb verloren. Voor mij staat de baard voor kracht en een eigen identiteit. Daarvoor heb ik met regelmaat een ‘operators’ baard gehad tijdens mijn missies ergens in de wereld.

Heb je een baardenheld?

Ik heb niet echt een baardenheld, maar vind het super-leuk om te zien dat de baard eigenlijk weer helemaal terug is in het heden ten daagse straatbeeld.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Mijn directe omgeving is verdeeld over mijn baard. Sommige mensen vinden het afschuwelijk, anderen zeggen dat ze hem mooi vinden of kunnen verschrikkelijk goed acteren. Persoonlijk geef ik niet zoveel om wat andere mensen vinden van mijn baard. Eigenlijk heb ik daar gewoon bot weg schijt aan. Leuk is het altijd om andere trotse baard bezitters even die baard-groet te brengen. Je weet wel, even die blik naar elkaar van, mooi man! Nice, you’ve got it mate!

Hoe verzorg je je baard?

Ik verzorg mijn baard met baardzeep, baardolie en baardborstel van Damn Good Soap Company.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ik ben laatst nog geweest bij Barberstation in Nijmegen. Ik ga zo een keer per maand naar een Barbershop omdat ik dat leuk vind. Misschien ben ik toch een beetje ijdel… hahaha!

Maar op het verlanglijstje staat natuurlijk nog Schorum Haarsnijder en Barbier Rotterdam.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Ja dat vind ik helemaal super. Mooie oude inrichting, tegelvloertje, oude LP’s aan de muur, old school background muziekje. Alsof de tijd heeft stil gestaan.

Wat betekent de baard voor je?

De baard staat voor mij voor kracht en een eigen identiteit. Zonder baard vind ik dat mannen maar een mandrillen gezicht hebben. Voor mij is een echte vent fysiek en mentaal fit, draagt een baard en heeft tattoo’s!

Wat vind je van debaard.nl?

Ik volg DeBaard.nl al een tijdje via social media en vind het leuk om andere verhalen achter de baard te lezen.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Eigenlijk zou ik niets willen veranderen.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

“Fear The Beard”

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like