De Baard Van

De baard van Martin Rensen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag de baard van Martin Rensen.

Wat is je naam?

Martin Rensen

Hoe oud ben je?

31

Wat doe je in het dagelijks leven?

Pedagogisch medewerker op een behandelgroep voor pubers.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Al vanaf mijn 16e iets met baardgroei, altijd bakkenbaarden gehad, niet van die smalletjes maar echte dikke. Zoals sideburns horen te zijn! Maar sinds een aantal jaar toch volle baardgroei. En lang of kort, een baard hoort bij een man. Ik voel me naakt zonder en zal dus never glad gaan!! Vorig jaar uit noodzaak gedaan. Ik speelde Sinterklaas en anders bleef mijn nepbaard niet plakken. Gelukkig heb ik snelle groei en had ik binnen no/tim weer flinke stoppels.

Heb je een baardenheld?

Jeff ‘The Dude’ Bridges in The Big Lebowski

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Mijn vrouw vindt er niks aan als ik me glad zou scheren. Maar hij begint nu toch wel lang te worden volgens haar. Maar wat mij betreft blijft hij nog even groeien. Ik speel in juli op een Hippiefeest, en daar hoort een ware hippiebaard bij. Daarna kijken we wel weer verder. Maar mijn dochtertje van 10 maanden is de grootste fan, lekker aan trekken natuurlijk….

Hoe verzorg je je baard?

In ieder geval behandelen met goede baardolie, momenteel van Damn Good Soap, bevalt me prima. En natuurlijk heerlijk opschuimen met een oldskool stuk baardzeep. Daarnaast kammen en elke avond voor het slapen gaan een liedje zingen, groeit hij beter van.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Waar elke man eens geweest moet zijn: Schorem!!

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Where cavemen become gentlemen. Geweldige tent!! De barbers zijn uitermate vakkundig, de muziek is briljant, het bier koud en de klanten zijn vrienden die je nooit hebt ontmoet. Feels like coming home.

Wat betekent de baard voor je?

Alles, en iedereen mag dat weten. Vrienden worden soms ziek van mijn baard-updates op Facebook. Sommige geven openlijk toe jaloers te zijn. Maar de mooiste reacties komen van vreemden. Mensen die uit het niets zeggen dat je een mooie baard hebt, doet je toch wel groeien. Vooral als het mooie vrouwen zijn natuurlijk. Maar de Turkse slager die me verteld dat ik een goede baard heb… voor een Hollander. Dat was misschien wel de mooiste. Ik ben daarom ook een trotse baardragende daddy!

Wat vind je van debaard.nl?

Supertof, ik jat maar al te vaak toffe pics hoor. Geef ik eerlijk toe. Eindelijk een plek waar de baard wordt verheerlijkt, en dan hoef ik het geeneens zelf te doen.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Geen idee, wat mij betreft prima zo. Keep on the good work!

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Ladies treat them right, u never know when u marry one…..

En voor de mannen± behave and do not shave!!!!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like