De Baard Van

De baard van Pieter Mast

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Pieter Mast.

Wat is je naam?

Mijn naam is Pieter Mast

Hoe oud ben je?

Geboren 1988 en dus 27 jaar jong.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ingenieur als opleiding en denk mee met architecten om duurzame projecten af te leveren. Duurzaam bouwen is de toekomst. De ambitie is in 2020 alle projecten zo duurzaam mogelijk te maken. Elke dag is daarom voor mij een uitdaging. Daarnaast ben ik een knutselaar en ontwerper in hart en nieren. Ik maak unieke meubelstukken en kunstwerken van gerecycleerde spullen.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

3 Jaar geleden zag ik op de hoek van de straat een oude man staan met de mooiste baard ter wereld. Ik zei tegen mijn naaste, zo’n baard wil ik. Kerstmis 3 jaar geleden ben ik begonnen met sparen, een jaar later had ik mij baard op de meest ideale lengte. Nu draag ik mijn baard 2 jaar op deze lengte en ben er trots op. Ik krijg vaak de vraag, waarom niet nog langer, maar men moet de grenzen kennen denk ik dan.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Prachtig, links en rechts dagelijks complimenten. Van de straatouderen, dames en heren, de barman, kappers en kinderen.Nog nooit een negatief woord gehoord. En mocht dat toch zo zijn, so be it, ik draag hem met trots.

Hoe verzorg je je baard?

Ik steek er dagelijks wel wat werk in. Ik was hem dagelijks met een zeepje en een conditioner (die van mijn vrouw :)). Daarna flink met de haardroger erop. Niets is zo vreselijk als een natte baard en brushen gebeurd ook dagelijks. Als de baard te droog wordt een olie erop, de kam erin en klaar. Maar ik heb het geluk dat mijn baard niet krult, ik heb een rechte strakke baard, ben er blij mee.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Uiteraard, niet altijd even gelukkig met het resultaat als ik eerlijk moet zijn. De ene barbier neemt de tondeuze, de andere de schaar. Tijdje gelden heb ik gezworen niet meer te gaan en mijn baard zelf te knippen. Dat gaat me zeer goed af, maar de sfeer bij de barbier is te aangenaam om er weg te blijven…

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Altijd een zeer relaxte sfeer, een pintje of koffie wordt meermaals aangeboden. Daarna op de kappersstoel, een praatje maken. Maar ik krijg al een jaar het zelfde verhaal. Meneer uw baard is te perfect, hier knip ik niet aan 🙂

Wat betekent de baard voor je?

Is uiteraard een deel van mijn persoonlijkheid geworden. Maar als ik ooit ergens ongekend wil zijn, de ideale oplossing. Baard weg en niemand kent je nog 🙂

Wat vind je van debaard.nl?

Mooie informatieve website.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like