De Baard Van

De baard van Ralf Hubbers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Ralf Hubbers.

Wat is je naam?

Ralf Hubbers

Hoe oud ben je?

30 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben bartender bij Café Demain in Nijmegen.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Huidige lengte is het resultaat van 6 tot 7 maanden. Waarom? Het begon met een weddenschap die ik verloor.. de inzet was het laten groeien van een baard die minimaal 5 centimeter moest zijn. Nu heb ik hem vooral voor mijn eigen plezier.

Heb je een baardenheld?

Er zijn wel wat mannen die door mijn gedachten schieten, denk hierbij aan: Ernest Hemingway, Levi Stocke of  Bernhard van Lippe-Biesterfeld; maar om hen mijn helden te noemen? Nee, dat niet. 

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Doorgaans positief maar men woest er wel aan wennen. Af en toe komt er wel een negatieve reactie maar voren.. maar ik bedien hen vervolgens van het kortste gebed ooit: fuck ‘em!

Hoe verzorg je je baard?

Sinds enige tijd gebruik ik baardolie. Zéér prettig spul. Met een schaartje knip ik de rebelse baardharen weg en vervolgend even borstelen. Ik was mijn baard zo’n 2 a 3 x per week met een milde shampoo.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ja, ik kom af en toe bij The Barberstation in Nijmegen.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Goed wel, leuke ervaring maar het is natuurlijk wat jammer wanneer je lang moet wachten.

Wat betekent de baard voor je?

Ondertussen is mijn baard een onderdeel van mijn identiteit geworden, veel dus. 

Wat vind je van debaard.nl?

Fijne website, informatie en leuke weetjes. Het is een mooie galerij van baardaficionado’s en connaisseurs. Daarbij kijk ik graag in de webwinkel voor leuke hebbedingetjes.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

– meer drank?

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Een goede baard volstaat, daar heb je geen woorden voor nodig. 

De baard van Ralf Hubbers1

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like