De Baard Van

De baard van Samuel Norbury

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Samuel Norbury.

Wat is je naam?

Samuel Norbury

Hoe oud ben je?

20

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben student informatica. In mijn vrije tijd til ik zware dingen op en zet ze daarna weer neer. Ik speel muziek en ik speel muziek af.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Al zo lang als ik fatsoenlijk gezichtsbeharing heb… 2 jaar denk ik.

Heb je een baardenheld?

Nee absoluut niet. Misschien Socrates.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Ik heb altijd gezegd dat het moeilijkste deel van een baard groeien het commentaar is, wachten is simpel. En zo heb ik het ook ervaren: veel commentaar omdat je tussen twee lengtes in zit, en dan vindt iedereen het opeens geweldig als je het “eindresultaat” laat zien. Ik zeg dat met grote aanhalingstekens omdat je eigenlijk nooit het einde hebt bereikt.

Hoe verzorg je je baard?

Elke dag begint met een baardolie- en snorrenwaxsessie, ik neem er de tijd voor. ’s Avonds bij het douchen gebruik ik een shampoo voor droog haar, echt zo’n vrouwen merk. Na veel shampoos en conditioners en andere goedjes te hebben gebprobeerd, in verschillende combinaties en frequenties, vind ik dit de beste methode – tot nu toe.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ik ga maandelijks naar de haarbarbaar in de Wolvenstraat, Amsterdam.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Het is altijd een feestje bij de barbier. Gratis bier, whiskey, koffie, water (dat zijn de enige keuzes die je hebt), er mogen geen vrouwen binnen komen, iemand die zich druk maakt om je baard zodat jij er goed uitziet. Allemaal minstens grappige dingen.

Wat betekent de baard voor je?

Luiheid. Ik neem niet elke dag de moeite om mij clean te shaven, ik neem niet eens meer de moeite om mijn baard zelf in toom te houden, daar heb ik mensen voor. Het is expositionisme en het is iets waarmee ik me soms bezig hou als ik een nieuwe baardolie of snorrenwax koop. Een baard betekent doen waar ik zin in heb.

Wat vind je van debaard.nl?

Leuk websitje hoor, kom er graag.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Muziek – baardige muziek.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Begin er vooral niet aan.

11013032

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like