De Baard Van

De baard van Sebastian Fischer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Sebastian Fischer

Hoe oud ben je

29 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

Student aan de Lerarenopleiding: Kleuteronderwijs

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik heb al enige vorm van gezichtsbeharing sinds ik het groeien kan. Ik ging van bakkebaarden naar een soulpatch, daarna naar een getrimde baard en nu draag ik sinds een dik half jaar iets wat je een langere, volle baard zou kunnen noemen.

Ik vind dat de baard me er mannelijker en volwassener doet uitzien. Ik vind een behaard gezicht in ieder geval mooier dan gladgeschoren wangen en kinnen. Het heeft niets met luiheid of onverzorgdheid te maken, het is meer een statement, een look die je wil uitstralen.

Heb je een baardenheld?

Ik heb wel enkele baardhelden. Declan-John Geraghty en Bill Huxley hebben beiden een erg mooie baard, zeker in combinatie met de verzorgde snor.

Maar ik ben vooral fan de lange, verzorgde baarden, zoals die van Ricki Hall. Die heeft echt een über-coole baard, daar kan weinig aan tippen.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

De meeste mensen in mijn directe omgeving waren blijkbaar zo gewend aan m’n getrimde baard, dat ik er nooit opmerkingen over kreeg. Toen ik ‘m plots langer liet groeien, kreeg ik voor het eerst wat reacties. Die waren erg uiteenlopend van “Dat is al een serieuze baard die je daar hebt” tot “Het wordt tijd dat je je baard eens trimt”. Verder werd ik al terrorist, Jood of zelfs Sinterklaas genoemd.

Ondertussen beginnen de mensen er aan te wennen en zijn de vragen veranderd naar de stijl van “Hoeveel langer gaat die baard van jou nog worden?”

M’n vrouw, en dat is waarschijnlijk de enige mening die er echt toe doet, vindt de baard in ieder geval leuk! Ze wil hem wel niet veel langer zien worden. Daarover zijn we momenteel nog in onderhandeling.

Hoe verzorg je je baard?

Ik was m’n baard maar één keer per week met shampoo, maar ik spoel ‘m elke dag onder de douche. Daarna smeer ik ‘m in met jojoba-olie. Dat zorgt ervoor dat de baard zachter aanvoelt en de huid minder jeukt. Als de baard echt wild staat – je hebt zo van die dagen – gebruik ik wat leave-in conditioner van m’n vrouw – niet vertellen, hoor – en zo geraak ik wel door de dag zonder er al te verwilderd uit te zien. Na de douche en het inbrengen van de olie kam ik ‘m nog even en dan ben ik klaar. Klinkt meer werk, dan het is!

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Zelf knippen, lees: proberen knippen, doe ik niet meer, lang verhaal! Ik ga dus om de 4 à 6 weken langs de barbier in Antwerpen, Chaplin’s Barber Shop.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

De eigenaar van de barbershop heeft zelf ook een baard en beseft dus maar al te goed wat zo’n baard betekent voor een man, want het trimmen of bijknippen van je baard in iemand anders z’n handen leggen is toch steeds een beetje loslaten en vertrouwen hebben. But always trust da barber, is what they say.

Dat bezoek aan de barbier is altijd een leuke, relaxte ervaring: terwijl m’n haren en baard op ouderwetse manier geknipt en getrimd worden, praat ik met de barbier over baarden, tattoos en whisky. Na een uurtje sta ik helemaal opgeknapt weer buiten.

Wat betekent de baard voor je?

Mijn baard is ondertussen een deel van mezelf geworden. Ik zie mezelf in de toekomst niet meer zonder baard door het leven gaan. Een andere baard, een kortere, zou eventueel nog kunnen, maar iets zal er altijd zijn.

Toen ik, nog niet zo erg lang geleden (voor ik naar de barbier ging) een trim-accidentje had, was ik daar drie weken niet goed van; net zo lang eigenlijk dus, totdat al die per ongeluk weg getrimde haren terug gegroeid waren. Dat zegt genoeg, denk ik.

bearded_men_finals-(75-of-75)

Wat Vind je van debaard.nl?

Een erg leuk site, zeker nu er gastschrijvers zijn bijgekomen en er dus regelmatiger nieuwe artikels op komen. Ik check de site bijna elke dag.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Ik vind het goed zoals het nu is. Keep it up!

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Ik denk dat ik alles al gezegd heb. Misschien toch nog dit: ik hou erg van die filmpjes waarin mannen hun baard aan de wijde wereld tonen. Er stond er onlangs nog een op deze site. Ik geef met opzet de link niet, want wat ik wel erg jammer vind aan die filmpjes is, dat ze meestal eindigen met een shot waarbij de persoon in kwestie de baard dan toch maar afscheert. Alsof het nu lang genoeg geduurd heeft, die baardengrap. Geef mij maar eens een filmpje, waarin de baard overwint. Eentje zoals dit: http://www.youtube.com/watch?v=TZB8HRrJ0KM Beard on!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like