De Baard Van

De baard van Stefan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Stefan Plattel

Hoe oud ben je?

37 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

Vastgoedmanager voor 40 uur per week in Noord Limburg. Daarnaast heb ik veel interesses. Ik jaag. Ik heb een sigarenclub opgericht in Eindhoven en met 25 mannelijke leden hebben we het erg gezellig tijdens het genieten van sigaren. Ik kook ook graag. Liefhebber van auto’s / oldtimers. Af en toe wat fotografie en ik heb een bedrijfje opgericht. Ik heb een kistje sigaren ontwikkeld voor jagers en daarmee sta ik op jachtbeurzen.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Mijn baard heb ik nu iets meer dan een maand. Al vaker had ik geprobeerd om een baard te laten groeien maar het voelde niet fijn aan. Nu een keer doorgezet en na anderhalve week werd het steeds beter.

Heb je een baardenheld?

Niet specifiek een baardenheld maar de baard van Richard Karn van home improvement is wel een voorbeeld voor mij.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Ik krijg veel leuke reacties. Het past blijkbaar bij me. Mensen die me wat langer niet hebben gezien zeggen zelfs dat ze me niet direct hebben herkend.

Hoe verzorg je je baard?

Elke ochtend goed kammen en wat knippen indien nodig. Daarna breng ik iets aan wat ik van mijn vriendin heb gepikt. Is van ProSet/Tom. Essential drops serum met ginger en Lotus. Heel fijn spul. Maakt mijn baard lekker zacht en ruikt ook nog eens goed.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Een vriend van me gaat vaak naar Amsterdam en op zijn aanraden ben ik voor de eerste knipbeurt eens mee gegaan naar Cut Throat Barber and Coffee. Mag wel zeggen dat me dat prima is bevallen. Lekker gemoedelijk, mannen onder elkaar en prima verzorging met dito koffie.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Prima! Ik had mijn koffie nog niet op en mocht gelijk gaan zitten. De barber neemt alle tijd en maakt er werk van. En als je toch moet wachten…..dat is geen probleem in de chesterfield die je bij binnenkomst links ziet staan en de mooie dame achter de bar die koffie maakt.

Wat betekent de baard voor je?

Ik vind het belangrijk dat ik me goed verzorg en het is leuk als je complimenten krijgt. Met mijn baard is dit zeker het geval. Ik vind het af en toe zonde om te zien hoe mannen er bij lopen. Onverzorgd en ongeïnteresseerd in hun uiterlijk. Dat zegt mij iets over je kijk op het leven. Oog voor detail…en dat hoeft niet overdreven te zijn…maakt het leven wat kleurrijker. Voor jezelf, maar ook voor de mensen die je tegenkomt.

Wat vindt je van debaard.nl?

leuke site! Als beginnende baarddrager heb ik er interessante informatie gevonden

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Toen ik mijn baard liet groeien zocht ik ook een bijpassend kapsel. Nu weet ik dat er onder pinterest wat foto’s staan maar het zou mooi zijn als er op de site een pagina zou komen waar in de vorm van een drieluik van foto’s verschillende stijlen worden getoond. En dan ook tips erbij. Welke baard bijvoorbeeld goed past bij een smal of rond gezicht.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Wanneer komt er een baardenfestival? Bijbehorende muziek, drank, eten, mode….dat soort dingen…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like