De Baard Van

De Baard van Vato Gonzalez

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Vato Gonzalez.

Wat is je naam?

Voluit heet ik Björn Cornelis Adrianus Franken, maar dat bekt niet zo lekker als je op een podium staat. “Vato Gonzalez” klinkt gewoon wat makkelijker.

Hoe oud ben je?

32 jaar geleden ben ik begonnen met het produceren van haar.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Naast een beetje neurotisch friemelen aan mijn baard, ben ik in mijn vrije uurtjes veelal te vinden in vliegtuigen of auto’s richting festivals en clubs over heel de wereld om daar muziek boven de wettelijke norm qua geluidsdruk ten gehore te brengen. Bij gebrek aan publiek maak ik doorgaans nog veel meer herrie in de studio. Dus, DJ en producer. Daarnaast ben ik eigenaar van een van de grootste artiesten agencies van Nederland.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

To beard, or not to beard. Aangezien de baard eerder was dan het scheermes is het meer de vraag waarom mensen geen baard hebben. Ik heb mijn baard nu al bijna 2 jaar en het idee ervoor kwam vanuit het ontwerpen van artwork voor een van mijn mixtapes. Ik was bezig met een schets van het profiel van mijn eigen hoofd en bedacht me ineens; hier moet een baard bij. Zo gezegd, zo gedaan. Een baard hebben kostte me een stuk minder moeite dan geen baard hebben.

Heb je een baardenheld?

Action Hank van Dexter’s Laboratory. Geen twijfel.

Action_Hank_&_Dexter

Wat vind je directe omgeving ervan?

Een baard is bij lange na niet het raarste wat ik ooit op mijn hoofd heb gehad, dus eigenlijk vonden die het allemaal wel prima. Die zijn wel wat gewend van me.

Hoe verzorg je je baard?

Net als de rest van het haar op m’n hoofd. Shampoo, cremespoeling en mocht ik een bad-beard-day hebben een beetje wax erin.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Mijn ‘barbershop’ is meer in de richting van de film ‘Barbershop’, in plaats van het tegenwoordig daaraan gelieerde hippe image. Dus gewoon naar de beste kapper ter wereld, de held Rami van Rami’s Kapsalon in Spijkenisse. Eigenlijk de kwaliteit van bijv. Schorem, maar dan zonder het prijskaartje, de opsmuk en de eindeloze rijen hipsters.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Aangezien ik volgens de officiële norm niet naar een barbershop ga, kan ik hier helaas weinig over melden.

Wat betekent de baard voor je?

Een veilige opslagplek voor kruimels chips. De perfecte spot voor een klodder ketchup. Eeuwige liefde in de vorm van een soort van teddy die aan mijn kin vast geplakt zit waar ik heel de dag aan kan friemelen terwijl het eruit ziet alsof ik heel diep verzonken in gedachten ben.

Wat vind je van debaard.nl?

Best een interessante website met leuke stukken.

Wat zou je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Dit interview.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Hoewel ik blij ben met mijn harige gezicht, is het geen schande als man dat je geen baard(groei) hebt. Het is aan het einde van de dag ook maar een baard en het gaat uiteindelijk om de persoon die hem draagt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like