De Baard Van

De baard van Victor van Zutven

De baard van Victor van Zutven
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag de baard van Victor van Zutven.

Wat is je naam?

Victor van Zutven aka Mr. Wally.

Hoe oud ben je?

Ik ben geboren op 3 december 1971 en ik wordt dit jaar voor de 8e keer 35.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben herenkapper en barbier bij Mr. Wally’s Barbershop in Breda.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik kwam laatst nog een foto tegen waarop ik helemaal kaal ben, dus geen haar op mijn hoofd of kin, dat deed ik soms omdat ik scheren z’n fijn gevoel vind, maar dat hou ik nooit langer dan een week vol, dan mis ik mijn haar op mijn kin weer en laat ik het weer groeien. Die foto is genomen in 2008 net toen ik mijn rijbewijs ging verlengen. Ik moet dus regelmatig lullen als brugman als ik mij wil legitimeren met mijn rijbewijs dat ik het echt ben op die foto, maar tot nu toe kom ik er altijd mee weg. Daarvoor wisselde ik eigenlijk regelmatig van een dikke “porno” snor met van die echte Rock ’n Roll bakkebaarden en een stoppelbaardje van 2 weken naar een baard van 6 maanden, vanaf 2009 draag ik mijn baard steeds langer en voller zoals de baard die ik nu heb.

Heb je een baardenheld?

Mijn Vader, mijn vader had vroeger een geweldige baard. Al vond ik dat toen niet. Het is nu pas dat ik mij dat besef, nu ik zelf ook z’n baard heb. Ik lijk nu ook als twee druppels water op mijn vader van toen, en daar ben ik focking trots op. En Willem Duyn (god hebbe zijn ziel), man wat was dat een baardenman en levensgenieter. Net als ik nu.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Mijn vrouw gaat van mij scheiden als ik hem er afhaal, de gasten van Mr. Wally’s Barbershop kennen mij niet anders en mijn vrienden en familie vinden het wel bij mij passen denk ik. Maar eigenlijk moet je dit aan hun vragen.

Hoe verzorg je je baard?

Mijn baard is mij heilig, dus krijgt hij de beste verzorging. Buiten het wassen om hem schoon te houden, en de nodige conditioner om hem lekker zacht te maken, gebruik ik altijd een baardolie. Dit houd de baard soepel en maskeert nare luchtjes. Deze wisselt regelmatig omdat ik altijd op zoek ben naar goede uitmuntende producten voor in mijn barbershop. Wat goed genoeg is voor mijn baard is zeker goed voor mijn bebaarde gasten. Verder föhn ik mijn baard regelmatig om hem nog mooier in model te krijgen, daarna een goede baardpommade of een baardbalsem gebruiken als finishing touch.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ik kom bijna iedere dag in een barbershop….., nee dat is flauw. Maar ik ga, eigenlijk te weinig, naar Robert en zijn crew van New York Barbershop in Rotterdam. En voorheen ging ik ook naar Leen & Bertus en hun crew, de mannen van Schorem haarsnijders en barbier in Rotterdam. Maar ik kom daar tegenwoordig tijd voor te kort

om daar nog een aantal uur te kunnen gaan zitten wachten. Verder ga ik overal ter wereld kijken naar gepassioneerde collega’s om te zien hoe hun het doen. In oktober ga ik weer voor een paar weken naar de westkust van America, en ik hoop daar ook nog even met wat collega’s te kunnen werken om zo weer nieuwe inspiratie op te doen. En je bent tenslotte nooit te oud om te leren, dus waarschijnlijk leer ik ook nog wel iets nieuws.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Mijn beleving moet altijd een moment van rust zijn als ik bij iemand plaats neem in de stoel. En dat ervaar ik dan ook zeker als ik mijn baard weer door Pascal, en mijn haar weer door Robert of Hans van New York Barbershop laat doen. We leven tegenwoordig in z’n gehaaste en gestreste wereld dat we vaak vergeten even helemaal niets te doen, en dat wil ik als ik in de stoel zit……, helemaal niets doen. Lekker een goed gesprek hebben met diegene die mij helpt, genieten van goede muziek en mijn hoofd even helemaal tot rust laten komen. Dat is ook waar ik voor zorg bij mijn gasten, een moment van rust in hun vaak gehaaste leven.

Wat betekent de baard voor je?

De baard in het algemeen, omzet! Ik kan hier wel een mooie filosofie neerzetten maar uiteindelijk zorgt een baard voor brood op de plank. Wat mij veel meer interesseert is de man achter de baard. Waarom hij een baard heeft, wat hij er mee wil uitstralen, dat soort dingen. Wat mijn baard voor mij betekent, een stuk identiteit, een stukje weerspiegeling van mijn.

Wat vind je van debaard.nl?
Een leuke site die door baard enthousiaste mensen wordt onderhouden.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?
Vroeger had je “lieve Mona” in de Story staan, dat was een vrouw waaraan je je vrouwenproblemen kwijt kon en waar je dan serieus antwoord op kreeg. Zoiets mis ik op DeBaard.nl. Een rubriek waar mannen hun vragen kwijt kunnen aan een professionele barbier en daar dan een serieus antwoord op krijgen. En ik zou wat meer goede foto’s willen zien van diverse mannen met diverse modellen baard zodat een beginner al een beetje een idee kan krijgen waarvoor hij moet gaan sparen.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Een baard trend komt en een baard trend verdwijnt ook weer, maar echte baarde mannen zullen altijd blijven bestaan.

Verder is het zo dat iedere baard begint bij de eerste stoppel, dus ga niet minderwaardig doen tegen iemand met een baardje van twee weken. Maar ga ook niet met een baardje van twee weken doen alsof je al een hele baard hebt.

En voor de dames die dit lezen, blijf van een man zijn baard af als je dat niet eerst even hebt gevraagd, ander moet je ook niet gaan klagen als wij ook zonder te vragen even je borsten betasten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like