De Baard Van

De baard van Will Leenders

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Will “BigBeard” Leenders.

Wat is je naam?
Will “BigBeard” Leenders

Hoe oud ben je?

Ik ben 35 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

Om mijn rekeningen te betalen werk ik bij een Callcenter. Maar mijn passie ligt in de muziek dus in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met het promoten van lokale bandjes. Kort geleden heb ik de Baarden Club opgericht hier op Facebook. Nadat debaard.nl een link hierover had gepost is onze club enorm gegroeid. Inmiddels staat de Baardenteller op 410 leden!

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik heb mijn Baard nu twee jaar. Ik zat in een periode waarin ik zin had in een verandering en dus had ik bedacht om een tijd te stoppen met scheren. Al snel kwam ik erachter dat ik een volle baardgroei had en dat maakte mij zelfverzekerder.

Heb je een baardenheld?

Iedere man die een Baard met trots draagt is voor mij een held.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

De meeste reacties zijn positief maar er zijn ook mensen die het maar raar of apart vinden. Die maken er dan soms stomme grapjes over. Ik heb dan ook meestal mijn antwoord al klaar. Mijn vriendin vind het lekker om eraan te zitten en zij is ook de enige die dat mag.

Hoe verzorg je je baard?

Elke dag was ik hem met een aloë vera shampoo en conditioner in 1, kam ik goed en gebruik af en toe Fort Amsterdam Beard Oil. Daarnaast gebruik ik ook wel eens haar balsem van Schmiere in mijn Baard.

Will Leenders 2

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ja, ik ging regelmatig naar een lokale barbershop.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Het was een hele fijne beleving, je krijgt goede tips en adviezen over de verzorging voor de baard. Een barbier neemt echt de tijd voor je. Ik kan het iedereen aanraden naar een barbershop te gaan.

Wat betekent de baard voor je?

Door het dragen van een Baard ben ik eigenlijk geworden wie ik altijd wilde zijn. Het heeft veel te maken met identiteit uiteindelijk. Mannen met baarden stralen vaak een bepaalde rust uit, het vergt namelijk heel wat geduld om het te laten groeien en verzorgen. Er ontstaat ook een bepaalde broederschap tussen baarddragers.

Wat vind je van debaard.nl?

Ik vind het een toffe website met leuke artikelen. Je komt in een soort van fantasiewereld terecht waar je lekker in kunt wegdromen. Ik plaats deze artikelen vaak ook in de Baarden Club. Diverse leden van de Club zijn ook al op deze website geplaatst. Heel tof!

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Misschien lifestyle tips voor mannen met een kleiner budget.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Baarden verbroederen ongeacht afkomst, geaardheid, geloof of sociale status.

WIll Leenders 3

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like