Geen categorie

De baard”buddy”challenge

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De gekte is weer uitgebroken. Het eerste voorjaarszonnetje is doorgebroken en we gaan massaal naar buiten. Afgelopen zondag was het zover, de eerste lentedag was geboren. 15 graden met een overheerlijk zonnetje. Dit zonnetje, en zijn stralen, waren het meeste gewilde object deze dag. Mensen probeerde alles om elke zonnestraaltje mee te pakken. Capriolen, waar een circusartiest jaloers op zou zijn, waren aan de orde van de dag. Alles om de zonnestralen, waar we maanden naar gehunkerd hebben, op onze o zo witte huid te laten schijnen.

Maar…. Niet iedereen is blij met dit weer. De zwakkelingen onder ons beginnen langzaamaan weer te snotteren en in hun rode brandende ogen te wrijven. Hooikoorts begint ons land weer te teisteren. Het is een van de meest voorkomende overgevoeligheid reacties in het land en iets waar nog steeds geen oplossing tegen is. Het is alsof de mensheid het leuk vindt om deze groep mensen het gevoel te geven dat ze het zwakste jongentje van de klas zijn en er daarom geen oplossing voor verzinnen. Voor de mannen met een baard en deze overgevoeligheid reactie kan het scheren van de baard een oplossing zijn. De baard kan gaan jeuken en alle pollen blijven hangen in dit prachtige natuurverschijnsel. Eeuwig zonde, het is een aanslag op de man. Vergelijk het met het verbieden van chocolade voor vrouwen. Het een kan niet zonder het ander. De man, ondanks zijn zwakten, kan niet zonder de baard. Deze baard geeft hem het gevoel dat hij een strijder is, een echte man, een oermens.

Ondanks de hooikoorts en de stijgende temperaturen laten wij onze teken van mannelijkheid staan en groeien. Je hoeft ons niet te vragen of die baard warm is of dat wij minder niesen wanneer we de baard eraf halen. Deze zaken doen er niet toe, wij zijn trots. Trots op onze gezichtsbeharing. Wij zijn net zo trots op onze baard als een moeder die haar kind voor het eerst mama hoort zeggen. Om te laten zien hoe trots wij op onze baard zijn vraag ik jullie om een “buddy” te zoeken en deze te taggen. Tag iemand waarvan jij vindt dat hij zijn baard moet laten staan en zich niets moet aantrekken van het geklaag van zijn vriendin, werk, school of ouders. Dit doe je om met diegene een afspraak te maken om vanaf dat moment je baard te laten staan en de wereld te laten zien dat wij trots zijn op onze mannelijkheid. Op deze manier ga je voor het hele land een afspraak aan en kunnen jullie beide niet meer terug. Mocht je een stok achter de deur willen hebben zet er dan ook een begin en einddatum in plus de straf wanneer een van beide zich hier niet aan houdt.

Baarden, laat je horen en daag iemand uit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like