De Baard Van

De baarden van Leliekwekerij de plas

De baarden van Leliekwekerij de plas
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vandaag hebben we weer een iets andere versie van “De Baard van…”  Een interview met 2 van de 3 boegbeelden van Kwekerij de Plas. Deze boegbeelden laten hun baard staan, omdat Leliekwekerij de Plas gaat groeien. Ze gaan op zoek naar een nieuwe locatie, waar één grote kas neergezet kan worden. Er wordt geïnnoveerd, processen worden geoptimaliseerd en de kweek wordt nog meer verbeterd. De groei is dus zichtbaar aan alle kanten.

De baardgroei van deze medewerkers van Kwekerij de Plas symboliseert de zoektocht naar de nieuwe kas. De mannen zijn zo druk met hun zoektocht naar een nieuwe kas en hebben daardoor geen tijd om aandacht aan hun baard te besteden dus laten ze hem groeien… Daarnaast is het voor de stakeholders, klanten en prospects een prima graadmeter om te zien of er al een nieuwe locatie en kas gevonden zijn.

Want de baarden gaan er pas af als de eerste lelie in de nieuwe kas wordt gesneden!

Wat is je naam?

Hans kleijwegt

Edwin

Hoe oud ben je?

H: 49 jaar oud

E: 47 Jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

H: Ik ben directeur , eigenaar van Artemis Nurseries B.v., de moeder van Leliekwekerij de plas B.v.

E: Financieel manager bij Artemis Nurseries en Leliekwekerij De Plas, echtgenoot en vader van twee kinderen.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

H: 2 maanden. Het idee ontstond in het vliegtuig. Ik wilde het management gefocussed krijgen op de bouw van onze nieuwe kwekerij. Ik dacht als ik de baardgroei koppel aan de nieuwe kwekerij worden de mannen smorgens wakker, zien zichzelf in de spiegel en gelijk….. NIEUWE KWEKERIJ. Dit is gelukt. Tevens gebruiken we het als een ludieke actie naar onze klanten zodat ze weten dat we met een nieuwe kwekerij bezig zijn.

E: Sinds een maand of drie laat ik met nog twee collega’s de baard staan om onze zoektocht naar een nieuwe locatie voor onze leliekwekerij kracht bij te zetten. Het heeft wat weg van een weddenschap; we kunnen niet goed inschatten hoe lang onze zoektocht nog gaat duren en hoe de baard er aan het einde uit zal zien. Het snoeien in lengte is niet toegestaan.

Heb je een baardenheld?

H: Niet echt, misschien George Clooney ?

E: Nee, zo zou ik het niet willen noemen. Ik had geen idee waaraan ik was begonnen. Al zoekende met Google op baarden kwam ik uit bij een tweetal bekende acteurs: Clooney en Pitt. Ik vond Clooney wel een voorbeeld van een grijze baard – heb ik namelijk zelf ook – met stijl, maar gezien de lengte is dat stadium nu na drie maanden al wel gepasseerd. Pitt vind ik wel een voorbeeld van hoe een baard wat langer en artistiek kan zijn. Ik weet echter niet of onze spelregels dat wel toelaten. 

Wat vinden je directe omgeving ervan?

H: In eerste instantie waren reacties wisselend, maar ze worden steeds positiever.

E: De reacties lopen nogal uiteen. Op het werk is het natuurlijk een groot succes. Van mijn vrouw heb ik gedoogsteun. Het komt me aan het einde van de rit waarschijnlijk wel duur te staan. Mijn puberende dochter vindt het maar niks en mijn zoontje is nog te klein voor een mening. In de buurt kijken de mensen er eerst wel wat vreemd van op. Laatst vroeg iemand aan mijn vrouw: “wie was die oude kerel naast je?”.

Hoe verzorg je je baard?

H: Elke week naar een barbier in Voorburg.

E: Eerlijk gezegd heb ik nog niet de tijd genomen voor een speciale verzorging. Het is ook maar iets tijdelijks. Mijn vertrouwde kapper zit in Praag. Daar kom je niet wekelijks. De laatste keer dat ik hem bezocht was de baard nog niet op lengte. Ik ben wel benieuwd wat hij er de volgende keer mee gaat doen. Een van de twee eerder genoemde collega’s tipte baby-shampoo. Misschien ga ik dat maar eens proberen.

Wat betekent de baard voor je?

H: Heel gek, maar wordt een onderdeel van je identiteit.

E: De baard herinnert me dagelijks aan onze missie: het vinden van een nieuwe tuin. Hij zit me in de weg – wat dat betreft is de opzet dus geslaagd – en ik verheug me op het afscheren; dat belooft een grote happening te gaan worden. Misschien laat ik daarna wel weer een baard staan, maar dan tot op zekere lengte. Om ermee te experimenteren lijkt me prachtig. Uit gemakzucht kwam het er toch al niet van om dagelijks glad te scheren.

Wat vindt je van debaard.nl?

H: Helemaal gaaf !!

E: Ik had er voor dit interview nog niet van gehoord. Ik ben verrast dat er zoveel belangstelling is voor de baard en dat de bezoekers zelfs op de hoogte worden gehouden van het baardnieuws. Ik denk dat ik de tips nog eens aandachtig ga doorlezen.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

H: Geen idee.

E: Ik zou het op dit moment niet weten. Ik denk dat ik nog niet fanatiek genoeg ben om aanvullingen te kunnen geven.

Wil je nog iets kwijt over baarden?

H: Heerlijk om mee te friemelen .

E: Allereerst wil ik de baard zelf kwijt, voordat ik er nog iets over kwijt wil. Wat ik daarmee bedoel is dat het experimenteren en veranderen van stijl mij vele malen leuker lijkt dan het niet mogen snoeien in lengte.

Interview

Wil jij hier ook een keer staan? Neem dan contact met ons op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like