De Baard Van

De baarden van The Beard Squad

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag de baarden van The Beard Squad.

Wat is je naam?

The Beard Squad, bestaande uit Seip(links) en Geckus mcFly(rechts)

Hoe oud ben je?

Geckus mcFly is 30 jaar, Seip is 22.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Seip: ik ben mede eigenaar van platenmaatschappij Empiri Music en bookingskantoor Empiri Bookings. Naast het regelwerk voor andere artiesten maak ik dus ook zelf muziek. In The Beard Squad verzorg ik de rapvocalen op de kei harde trapbeats van Geckus mcFly. Overigens kunnen wij niet zonder ons derde lid, ciphrechaun, dit is onze sound engineer, mixer en mede producer van alles wat we maken. Zonder zijn studio, expertise en inzet voor het team waren we lang zover nog niet gekomen. Naast al het muzikale gebeuren ben ik af en toe nog werkzaam in de horeca in café Sergeant Peppers in het Brabantse Uden.

Geckus: Ik ben dus trap-producer voor onder andere The Beard Squad, maar naast dat release ik bijvoorbeeld onder mijn eigen naam, Geckus mcFly, ook trapmuziek. Met The Beard Squad zitten we altijd op een bepaalde sound, maken we iets in ons straatje, dan werken we het samen uit. Maar valt het erbuiten, kan ik het voor andere doeleinden gebruiken. Naast het muziekgebeuren ben ik, even heel anders, ook fotomodel. Sinds vorig jaar ben ik opgenomen door IAmELK Agency en zo heb ik al een aantal hele toffe klussen mogen doen, een tijdje terug stond ik bijvoorbeeld model voor Oskar KoKoshka in Elzevier Stijl: mannenmode herfst 2013. Tot slot ben ik doordeweeks werkzaam als wetenschapper aan het Hubrecht Instituut, waar ik me bezighoudt met stamcelonderzoek.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

We zijn net niet tegelijk begonnen. Begin vorig besloot Geckus zijn baard te laten groeien, en hoewel The Beard Squad toen nog niet als zodanig bestond, volgde Seip niet veel later. De baarden waren er al voor het hele samenwerking en de naam er was eigenlijk. En waarom? Geckus vond zijn inspiratie in fotomodel Ricki Hall. Voor Seip was Geckus juist weer de inspiratiebron om eindelijk te stoppen met trimmen van de baard. Toen vervolgens bleek dat we de samenwerking op muzikaal gebied vlekkeloos verliep, konden we niet anders dan de handen ineen slaan en The Beard Squad te worden.

Heb je een baardenheld?

Ricki Hall. Voor beiden eigenlijk wel. Veel inkt, veel baard, nuff said!

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Als ze ons samen zien vinden ze het eigenlijk over het algemeen wel echt vet. We krijgen van mannen vaak de opmerking dat ze als ze zelf ook zo’n baardgroei zouden hebben, ze hem ook zeker zo zouden laten staan. Of vragen hoe we hem om deze manier krijgen, hoe we hem verzorgen, welke barbershop we bezoeken. Vaak willen mensen het verhaal achter de baard weten. De misvatting die daarbij wel veel gemaakt wordt is dat mensen denken dat de baarden er zijn omdat het nu ’in’ is. We hebben de baarden voor ons, niet voor de hype, The Beard Squad zal blijven als de hype al lang over is gewaaid, echte baarden waaien niet weg.

Hoe verzorg je je baard?

Minimaal een keer per dag(heel vaak heel veel vaker) kammen met een baardkam. Dagelijks wassen uiteraard en we hebben beiden een reeks aan producten van de Damn Good Soap Company, waaronder de natuurlijk een van de beste uitvindingen sinds de mensheid: baardolie. Damn Good Soap Company is een van de sponsoren geweest voor de videoclip van onze eerste single ’Zwarte Mist’ die ook op jullie site te vinden was. Voor de videoclip waren we al bekend met het een en ander aan producten van de Damn Good Soap Company, maar sinds het promotiepakket dat we in ontvangst mochten nemen is de collectie compleet.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ja zeker, we zijn trouwe bezoekers van The Barberstation in Nijmegen. Door ons regelmatige bezoek daar hebben we een goede band met de barbers daar en zo hebben we ook een deel van onze videoclip daar kunnen opnemen.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

De eerste keer dat je er binnenloopt kijk je al je ogen uit. Het oog voor detail daar is echt bijzonder, alles klopt. Eenmaal over de drempel stap je gewoon een andere wereld binnen. Je krijgt een lekker biertje aangeboden, neemt rustig plaats, wordt vriendelijk geholpen, perfect geknipt en je baalt eigenlijk als het weer afgelopen is. Het mooie van barbershops is dat het ’ff snel naar de kapper’ idee helemaal verdwijnt, het vluchtige is er compleet vanaf, en dan merk je pas dat pas wanneer je er zelf echt de tijd voor neemt, je ziet hoe belangrijk het eigenlijk is en wat de mogelijkheden zijn.

Wat betekent de baard voor je?

We kunnen niet zonder, ze horen net zoveel bij ons als wij bij de baarden. En sowieso, wat zou The Beard Squad zonder baarden zijn?

Wat vind je van debaard.nl?

Super! We vinden het mooi om te zien dat jullie ons een extra plek geven. Veel mensen onderschatten wat er allemaal bij komt kijken wil je een goede goedverzorgde baard hebben. Als mensen nu met vragen over onze baarden komen of wanneer ze tips willen, kunnen we ze met een gerust hart doorsturen.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Jullie eigen kleding: shirts, hoodies, noem maar op!

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Echte mannen hebben baarden, punt uit. Maar als je implantaten nodig hebt om een goede baard te krijgen dan sorry maar you ain’t one of us!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like