Lifestyle

De beste escape rooms van Nederland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Jezelf laten opsluiten en er nog voor betalen ook: eigenlijk is het best bijzonder dat het concept van de escape room zo is aangeslagen in Nederland. We houden van de spanning en de tijdsdruk en we verrassen onszelf graag met hoe slim we zijn in onze missie om alle puzzels op te lossen. Inmiddels zijn er al bijna duizend escape rooms in Nederland, en dat is fijn, want je kunt ze allemaal maar één keer doen. Maar wat zijn nu de leukste, populairste en beste escape rooms van Nederland? Om voor wat spreiding over het hele land te zorgen gaan we niet voor de top 10, maar we nemen een greep uit een aantal van de best gewaardeerde escape rooms die Nederland rijk is.

Amsterdam Catacombs in Amsterdam

Amsterdam is rijk aan goede escape rooms, maar we kiezen hier Amsterdam Catacombs uit, omdat deze geroemd wordt om zijn spanning, bijzondere setting en de inzet van acteurs die het spel tot leven laten komen. Het misschien ook wel de engste escape room van Nederland, met zijn ondergrondse horrorsetting. Je voelt je er de hoofdrolspeler in een levensecht horroravontuur in een 90 minuten durende zenuwslopend samenspel tussen interactief theater en escape room. Bereid je voor op stressvolle momenten, donkere plaatsen en lichtflitsen.

The Queen: Real Adventure Game in Utrecht

De escape room in de historische binnenstad van Utrecht wordt geroemd om zijn originaliteit. Het thema is gebaseerd op een verhaal van Roald Dahl. Het draait allemaal om ene Beatrice Taylor, een slimme, stijlvolle vrouw die toevallig ook nog eens geniaal chemicus is. Wat bekokstooft zij hier in deze ruimte in Utrecht? Daar moet jij als speler achter zien te komen.

Rock City Escape in Amersfoort

Rock City Escape speelt zich af in een historisch klooster, waar je ontvangen wordt door een broeder of non. Volgens andere bezoekers is de toon meteen gezet op deze bijzondere locatie. De legende van Bloody Mary staat centraal, de wraakzuchtige geest van een voormalig kloosterzuster die mogelijk nog rondwaart. Zeg haar naam drie keer voor een spiegel en ze zal verschijnen. Is het echt of niet? Als speler moet jij het mysterie van Bloody Mary ontrafelen.

Operation Exit in Den Haag

Operation Exit staat bekend als een veelzijdig escape spel met meerdere kamers waar je ook met grotere gezelschappen goed terecht kunt, in een authentiek en verzorgde setting. Je gaat in het landhuis van de Baron Van Hagesteijn op zoek naar een juweel van onschatbare waarde. Terwijl je het landhuis afspeurt, ontdek je steeds meer over het geheim van de Baron. Maar zorg dat je er weg bent voordat hij terugkomt!

Next Level Escaperoom Eindhoven

Next Level in Eindhoven kent twee verschillende escape rooms. In The Suspicious Farmhouse ga je als speler op zoek naar sporen om de vermissing van John, de eigenaar van een oude boerderij, op te lossen. De tweede escape room, Catch Me If You Can, is het vervolg hierop. Hierbij is er een gewelddadige crimineel op de vlucht en niemand weet waar hij is. Hij zou voor het laatst gezien zijn in een oud bruin kroegje. Aan jou de taak om de achtervolging aan te gaan. De kamers zitten dusdanig goed in elkaar, dat je ze beide kunt spelen zonder dat het uitmaakt in welke volgorde je dit doet.

Mystery House in Valkenburg

Mystery House is gevestigd in een oude bioscoop en kent meerdere escape rooms die zijn gebaseerd op oude films, die als vloek in de bioscoop achtergebleven zijn. In The Lost Flight gaat het om Amelia Earhart, die op mysterieuze wijze verdweenn tijdens de langste vliegreis om de wereld. The Zodiac Letter is een thriller, gebaseerd op de verhalen over de Zodiac Killer. Bij Asylum Revealed word je opgesloten in een gesticht voor vrouwen aan het eind van de 19e eeuw. In Master Mind zit je opgesloten in de bezette bioscoop tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers vinden dat de kamers erg goed in elkaar zitten en de spellen geven stof om nog uren over na te praten.

The Great Escape in Zwolle

The Great Escape heeft vijf verschillende escape rooms met sterk uiteenlopende slagingspercentages. Daarmee is het een zeer geschikte locatie om een grotere groep te bezoeken die je kunt opdelen in ervaren en minder ervaren spelers. Ga bijvoorbeeld The Courtroom in, een rechtszaalsetting met acteurs waarin jij als beklaagde het te verduren krijgt. Of doe mee aan een mysterieus medisch experiment in The Experiment.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like