product

De grote scheerschuim test

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Deze test is ons helemaal ontgaan, De grote scheerschuim test. Bij kassa hebben ze getest welk scheerschuim het beste is voor een mooie gladde huid, uiteraard om de baard heen om het verzorgd te houden. Ze werden geholpen door de mannen van Schorem haarsnijder en barbier uit Rotterdam.

Wie als man graag lekker gladgeschoren voor de dag wil komen, moet goed kunnen kiezen. De mogelijkheden zijn bijna oneindig: ga je voor elektrisch scheren, nat, of een combinatie daarvan of is trimmen alleen misschien genoeg? Wil je de bakkebaarden meenemen of de ringbaard en hoe zit dat met die snor? Om de Nederlandse man te helpen zal Kassa de keuzestress in ieder geval op één punt verlichten: de keuze van het juiste scheerschuim. Tijd voor Kassa’s scheerschuimtest.

Is de video niet zichtbaar? Bekijk hem hier online

Wie als man graag lekker gladgeschoren voor de dag wil komen, moet goed kunnen kiezen. De mogelijkheden zijn bijna oneindig: ga je voor elektrisch scheren, nat, of een combinatie daarvan of is trimmen alleen misschien genoeg? Wil je de bakkebaarden meenemen of de ringbaard en hoe zit dat met die snor? Om de Nederlandse man te helpen zal Kassa de keuzestress in ieder geval op één punt verlichten: de keuze van het juiste scheerschuim. Tijd voor Kassa’s scheerschuimtest.

De Coolsingers

De vijftien zangers van het Rotterdamse mannenkoor De Coolsingers testen gedurende acht weken vier verschillende merken. De mannen die aangeven een gevoelige huid te hebben krijgen dan de sensitieve variant van het merk.

Schorem haarsnijder en barbier

Scheerschuim

Na de testperiode van acht weken vragen we De Coolsingers zich te verzamelen bij de hipste barbier in Rotterdam: Schorem. Hier staan de man en de baard centraal. Verboden dus voor vrouwen. Eigenaren Leen en Bertus scheren de zangers met tien scheerschuimmerken. Alhoewel ze zelf alleen maar scheerzeep gebruiken vallen de commerciële scheerschuimen niet tegen. “Wij gebruiken hier in Schorem een open mes. Dat kost meer tijd om te scheren. Daarom gebruiken we scheerzeep dat we met een kwast opbrengen. Deze geteste scheerschuimmerken zijn niet voor het gebruik van een open mes of een krabber omdat het veel te snel opdroogt. Dus ook mannen die thuis een krabber gebruiken, zullen bijna nooit deze scheerschuimbussen gebruiken, simpelweg omdat niet samen gaat.”

Bevindingen

Voor de uitslag van deze scheerschuimtest hebben we alleen het oordeel van de vijftien consumenten meegenomen. Gedurende acht weken heeft iedereen vier merken getest. De testers waren zeer uitgesproken over hun bevindingen. Over het scheerschuim van Wilkinson schreef tester Tycho dat het een zeer dun schuim was met een veel te vrouwelijke geur. Ook Guus vond de geur ronduit vies. Testers Jesse en Menno waren niet te spreken over het scheergemak. Scheren met dit schuim zorgde voor irritatie en kleine wondjes aan de huid.

Grote scheerschuim test

‘Fijne bus’

Dat de op de derde plaats geëindigde Sanex het in vergelijking veel beter deed blijkt wel uit het commentaar van Jasper: “Dit is een zeer fijne bus in het gebruik.” Johan en Derk testten ook dit merk en waren tevreden. Alleen moest Johan wel meerdere keren scheren voor een glad resultaat.

Superglad

In dat opzicht deed de Vergulde Hand het beter. Tester Christiaan vond het schuim soepel en goed dosseerbaar met een superglad resultaat.

Winnaar

Over de winnaar uit de test, het schuim van Albert Heijn, waren testers Matthijs en Laurens enthousiast. Beiden vonden het een goed en stevig schuim met een prima opbrenggemak. Andreas en Joel waren tevreden over het scheerresultaat: lekker glad. Dit schuim scoorde het hoogst op alle vlakken: het schuim, het scheren, maar ook de geur was prima.

Uitslag

Merk/winkel Cijfer Prijs per 250ml Opmerkingen
1. Albert Heijn 8,1 €1,54 Meerdere testers vinden dit een mooi en stevig schuim hebben. Dit is met veel gemak en vooral gelijkmatig op te brengen. Ook het scheerresultaat was heel glad.
2. Vergulde Hand 7,5 €2,48 Dit werd over het algemeen als een prima scheerschuim bestempeld. Het verschil met de nummer één is dat het schuim iets minder stevig is, maar wel lekker lobberig.
3. Sanex 7,5 €3,36 Een erg prettig schuim  met een subtiele en fruitige geur. Alleen moesten sommige testers meerdere keren scheren voor een totaal glad resultaat.
4. Kruidvat 7,3 €0,99 Sommige testers vonden het schuim te dun bij het opbrengen waardoor het niet goed genoeg hecht aan de baardharen. Daardoor is het scheerresultaat niet optimaal. Het was vooral de geur waar de meeste testers over vielen, namelijk te overheersend en dan ook nog een goedkope geur.
5. Etos 7,3 €2,02 Een paar testers kregen na tijdens het scheren wondjes en geïrriteerde huid. Ook moest bijna iedereen meerdere keren scheren voordat de huid geheel glad was.
6. HEMA 7,3 €2,10 Makkelijk in het opbrengen, maar het schuim werd als te dun bestempeld waardoor er meerdere keren opnieuw schuim moest worden opgebracht.
7. Gilette 7,0 €2,51 Vooral het spuiten van de bus werd als vervelend beschouwd. Dit was een te harde straal met veel te dun schuim waardoor de hoeveelheid te groot was. Het opbrengen en het scheren zelf ging prima met dit merk. De geur daarentegen  was het slechtst van alle merken.
8. Lidl 6,9 €0,91 Dit is het goedkoopste scheerschuim uit de test. Het schuim zelf werd als onvoldoende bestempeld: beetje waterig en daardoor niet goed plakkend aan de baardharen waardoor het scheren zelf ook veel stroever ging.
9. Nivea 6,2 €3,84 Dit is de duurste scheerschuim uit de test. Het scheren met dit schuim ging stroef en ook waren er veel irritaties op de huid na het scheren. Ook was het schuimresultaat zeer wisselend: van een waterige straal tot echt vol schuim. Nadeel is wel dat het schuim blijft opstijven terwijl het al op je hand ligt. Hierdoor heb je snel teveel en ook wordt de bus snel vies.
10. Wilkinson 6,0 €3,45 Vooral het schuimresultaat werd als slecht bestempeld (erg dun schuim). Ook de geur viel de meeste testers tegen. Het werd te chemisch, te vrouwelijk en te parfumachtig genoemd. Jesse: “erg dun en veroorzaakte irritatie en wondjes.  Waarschijnlijk een goedkoop merk.”

BRON KASSA

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like