Geen categorie

De Houdini-act van Memphis

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De komende dagen zullen in teken staan van één ding. De spanning zal toenemen in ons land naarmate zaterdag dichterbij komt. Ons Oranje moet komende zaterdag winnen van Kazachstan om überhaupt nog een kans te maken op het EK. De afgelopen wedstrijden hebben we gezien dat het team geen eenheid is en dat de meeste spanning in Oranje tegenwoordig afspeelt in het dorpje in Nederland afspeelt. Helaas moeten we een speler met exceptionele kwaliteiten missen, Arjen Robben.

Een echte aderlating. Naast Arjen Robben hebben we, naar mijn mening, maar één speler die het verschil individueel kan maken. Dat is de man die nog meer onder vuur lag dan de vluchtelingen in Nederland. In onze Nederlandse cultuur beoordelen en veroordelen we mensen al op hun uiterlijk en vertoning voordat zij een prestatie hebben kunnen laten zien. De man waar ik het over heb is uiteraard Memphis. De oud-PSV’er, die tegenwoordig uitkomt voor het Engelse Manchester United, is een man die buiten het voetbal zijn eigen stijl heeft. Een stijl die in Nederland blijkbaar niet geaccepteerd wordt. Memphis wordt met de grond gelijk gemaakt omdat hij met een hoed en sjaal aankomt bij het spelershotel van Oranje. Nog voordat hij één balcontact heeft gehad heeft deze jongen al een 1-0 achterstand. Niet eens tegen de tegenstander maar tegen zichzelf en tegen zijn eigen ‘publiek’.

Maar wat we met zijn allen vergeten is dat Memphis nog maar 21 jaar is en pas halverwege het seizoen 2012/13 een vaste basisplaats bij PSV veroverde. Wie was er niet ‘losbandig’ rond zijn 21ste jaar? Wij zetten ons allemaal op een bepaalde leeftijd af tegen het grote gros. Zelfs dat terzijde, als Memphis op deze manier zich wil kleden, wie zijn wij dan om er iets over te zeggen? Jij doet toch ook aan wat je wilt? Met zijn allen willen we dat ‘ons’ Oranje zich alsnog plaatst voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk, maar zorgen we er juist zelf niet voor dat ze er weinig van bakken? In plaats van het steunen van onze spelers en ze aan te moedigen gaan wij lopen zeiken over hoe ze eruit zien, wat voor een loopje ze hebben en wat voor een geluid hun scheet maakt. Op het moment dat ik het talent zou hebben van Memphis en ik zou in zijn situatie zitten, 21 jaar en net naar een topclub getransfereerd, zou waarschijnlijk het veld nog missen laat staan het doel. Memphis kan onze redding worden de komende twee wedstrijden.

Memphis, mocht je dit lezen, jij bent binnen en buiten het veld een held. ONZE HELD. Om het negativisme weg te laten vloeien heb ik een stadionnummer bedacht voor onze Memphis. Met zijn allen gaan we ons grootste talent toezingen: Mem, Mem, Mem we weten wat het is, Laat die keeper hengelen als een vis. Dribbel langs je man, En leg die bal op de spits zijn pan. Alleen met zijn allen gaat Oranje het redden, maar dan ook echt met zijn allen. Stop met de negativiteit rondom het Nederlands Elftal en zit dit om in positieve energie. Op het moment dat Turkije 1-3 achter komt te staan tegen Tsjechië scoort Memphis zijn tweede van de avond en is de overwinning binnen met 3-0. Nederland naar Frankrijk!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like