Movies

De leukste Belgische series op Netflix en Videoland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Er zijn veel dingen die Belgen beter kunnen dan de Nederlanders, waaronder muziek maken en televisieseries maken. Het aanbod aan Belgische televisieseries op streamingsdiensten als Netflix en Videoland is daarom ook sterk groeiende. En dat is mooi, want dat betekent dat er verschillende mooie series zijn om je mee te vermaken. We bespreken een aantal van onze favoriete Belgische televisieseries die je momenteel kunt bekijken op Netflix en Videoland.

De Ridder

De Vlaamse serie De Ridder gaat over de jonge advocate Helena De Ridder die op het ene moment nog een pedofiel vrijpleit maar vervolgens bij het openbaar ministerie in Gent gaat werken als strafpleiter. Ze blijft aangekeken worden op haar eerdere werkzaamheden terwijl ze haar waarde probeert te bewijzen. Daarbij krijgt ze te maken met de publiciteitsgeile woordvoerder van het parket en de pittige Marokkaans-Belgische hoofdinspecteur Zohra. Privé heeft ze een ingewikkelde relatie met haar zusje, gaat het niet altijd naar wens met de mannen en wil werk en privé nog wel eens door elkaar lopen. Deze bijzonder onderhoudende serie heeft vier seizoenen en is te zien op Netflix én Videoland.

Code 37

De afdeling Zeden van de Gentse politie krijgt een nieuwe hoofdinspecteur, en het is een vrouw: de jonge Hannah Maes, die zelf een traumatische ervaring met zich meedraagt van de verkrachting van haar moeder. Hannah wint met haar onverbiddelijkheid snel het vertrouwen van haar drie mannelijke collega’s, met wie ze samen de meest gruwelijke zedenmisdrijven oplost. Ondertussen blijft ze zoek op naar de verkrachter van haar moeder, terwijl haar eigen vader haar daarbij tegenwerkt. Je vindt alle drie de seizoenen van deze uitstekende misdaadserie op Videoland.

Tabula Rasa

De interessante Vlaamse serie Tabula Rasa gaat over Mie, die na een auto-ongeluk leidt aan geheugenverlies. Maar ze is ook de laatste die de vermiste Thomas De Geest heeft gezien en weet waarschijnlijk wat hem overkomen is. Maar haar hersenen proberen invulling te geven aan de gaten in haar geheugen, dus niet alles wat ze zich herinnert is per se waarheidsgetrouw. Uiteindelijk belandt Mie in een instelling, waar stukje bij beetje haar geheugen terugkomt terwijl een politie-inspecteur de waarheid uit haar probeert te sleuren. Tabula Rasa heeft één seizoen, wat te bekijken is op Netflix.

La Trêve

In de Franstalige misdaadserie La Trêve wordt de alleenstaande en wat timide rechercheur Yoann Peeters overgeplaatst naar een dorp in de Ardennen. Daar wordt hij geconfronteerd met de vermoedelijke zelfmoord van een Afrikaanse voetballer die bij de lokale voetbalclub speelde. Tijdens zijn onderzoek komt Yoann allerlei eigenaardigheden over de lokale inwoners te weten. Ondertussen heeft zijn tienerdochter het moeilijk om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en haar eigenaardige bewoners. Er zijn twee seizoenen van La Trêve, die beide te zien zijn op Netflix.

Salamander

Weinig Vlaamse misdaadseries spelen zich af in Brussel, maar Salamander wel. Een opvallende bankberoving, waarbij enkel de kluisjes van een genootschap van 66 hooggeplaatsten opengebroken worden, zet de bal aan het rollen in deze serie. Zij willen de beroving onder het kleed schuiven, omdat er anders geheime zaken naar buiten gaan komen. Ondertussen worden ze een voor een gechanteerd. Politieagent Paul Girardi wil de zaak echter niet laten rusten en komt midden in een complot terecht, wat ook gevolgen heeft voor zijn privéleven. Beide series van Salamder zijn te bekijken op Videoland.

De Twaalf

In deze Vlaamse rechtbankserie staat de fragiele Frie terecht voor schuld aan de dood van haar eigen kind en wordt ze tevens beschuldigd van het doden van een vriendin in het verleden. Maar heeft ze het ook gedaan? Daar zijn de meningen over verdeeld. We volgen de twaalf juryleden die het eindoordeel moeten vellen in zowel de rechtsgang als hun privéleven. Deze serie kent slechts één seizoen, dat wel hoogst interessant is, en is te zien op Netflix.

Gezien het feit dat al deze series erg bingeworthy zijn ben je dan ook al snel toe aan de volgende serie. Ook in België, zeker ook vanwege de taalgrens, is de vijver van acteurs relatief klein, zoals dat in Nederland het geval is. Je kunt dezelfde acteurs dus in verschillende van deze series tegenkomen, wat eigenlijk ook wel een leuk spelletje van ‘waar kennen wie die ook alweer van?’ op kan leveren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like