Geen categorie

De Meesterbarbier

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Na toch iets te lang gewacht te hebben, besloot ik een week voor mijn bezoek De Afspraak te plannen. Het was nodig. Geloof me. Ik begon me zelfs te irriteren aan de wildgroei en er moest snel en professioneel ingegrepen worden. Voordat ik zelf met de tondeuse aan de slag zou gaan. Dat was een vorige keer namelijk geen succes….

Ik was reuze benieuwd naar een in mijn ogen nieuwe barbershop genaamd De Meesterbarbier in Tilburg. Hoewel relatief kort geopend als barbier, blijkt hier al sinds 110 jaar geknipt en geschoren te worden. Mark van Mierlo, de huidige eigenaar, werd voorafgegaan door zowel zijn vader als zijn opa die de zaak in 1904 is begonnen. Ooit begonnen als barbier, maar na verloop van tijd ging het kapperswerk de overhand nemen omdat de tijden waren veranderd. Een tijd geleden merkte Mark echter dat er weer meer behoefte was aan goede scheer- en trimbeurten. Met zijn ervaring, visie en een mooi stuk geschiedenis die zijn zaak met zich meebrengt besloot hij dan ook de stap te nemen en een aparte ruimte voor de heren in te richten.

Bij binnenkomst word ik voorgegaan door Mark en komen we in zijn babershop aan. Smaakvol en efficiënt ingericht. Nadat we over zijn passie hebben gesproken neem ik plaats in zijn stoel. Het eerste wat me opvalt in vergelijking met andere barbershops, is zijn techniek. Hier is overduidelijk iemand aan het werk die de schaar en de tondeuse al wat langer hanteert. Toch een geruststellende gedachte als je iemand de verantwoordelijkheid geeft over hoe je gezicht er straks uit komt te zien J.

Een centimeter of 5 baardhaar minder dan toen ik plaatsnam in de stoel praten we nog even na over zijn ambities met de barbershop. Want hoe je het ook wendt, of keert: een stoel is ook maar een stoel. En dat is dan ook precies de gedachte achter de uitbreiding: in de ruimte naast waar we in zitten blijkt de voorbereiding voor de uitbreiding al in volle gang te zijn. In plaats van een heeft De Meesterbarbier straks drie stoelen. Naast het draaien van events krijgt hij steeds vaker de vraag of het mogelijk is met meerdere mensen tegelijkertijd te komen. Die mogelijkheid zal binnenkort geboden worden. Vrienden die samen onder het genot van een drankje een behandeling krijgen, zakenrelaties die op deze bijzondere wijze in een andere setting met elkaar in gesprek gaan, of vader en zoon die even zonder vrouwelijke inbreng tijd met elkaar doorbrengen. Stuk voor stuk signalen die hij ter harte nam en die ervoor zorgden dat de uitbreiding een feit wordt.

We worden intussen begroet door Jeffrey Aussems, een barbier in opleiding die de groei van De Meesterbarbier mede vorm al gaan geven. Jeffrey blijkt een bovengemiddeld goede kapper te zijn die zich graag verder wil ontwikkelen in het herenvak en mengt zich zoals een goede barbier betaamt vakkundig en bovenal gezellig in het gesprek. Goed om te zien dat de liefde voor dit vak kan worden doorgegeven.

Het is inmiddels tijd geworden om het thuisfront kennis te laten maken met De Nieuwe Baard. Op naar de volgende afspraak!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like