Tech

De tofste techideeën van nu

De tofste techideeën van nu
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Er zijn in de wereld van de tech voortdurend nieuwe ideeën die de moeite waard zijn. Daarom is het lastig om een lijst te maken die op een bepaald moment aangeeft wat de beste ideeën zijn. Dat neemt niet weg dat het wel leuk is om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is op dit moment. Alle reden om dus eens een aantal ideeën op een rij te zetten waar je wat mee kunt als je een liefhebber van nieuwe technologie bent. Dat kan dan wel alle kanten op gaan zodat iedereen er wat aan heeft.

Oordopjes tegen geluid

Normaal gesproken werden oordopjes altijd geassocieerd met het overbrengen van geluid. Tenzij je van die soort stoppen in je oren deed. Tegenwoordig gaat dat echter anders. Nu gebruik je oordopjes die geluid produceren waar jij als mens geen last van hebt, maar waarmee wel gezorgd wordt dat het geluid van buitenaf wordt buiten gehouden. Dat maakt het slapen ’s nachts dan ook een stuk gemakkelijker. Zeker voor zij die veel last hebben van geluid in de omgeving in de nachtelijke uren. De komende jaren zal deze techniek meer en meer gebruikelijk gaan worden in de wereld. Dat maakt het aantrekkelijk.

Oude consoles heruitgebracht

Een aantal oude consoles zijn weer terug, met dezelfde games, maar dan vaak net iets aantrekkelijker vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan de klassiek 8-Bit Nintendo waar het voor heel veel liefhebbers ooit allemaal mee begon. Dit zijn klassiekers waar veel liefhebbers graag weer op zouden spelen. Door de techniek is het tegenwoordig om de consoles gewoon te leveren met tientallen spellen standaard erop, dus het wisselen van de grote raar gevormde cartridges is het enige wat je moet missen als je voor dit model kiest. Ook een aantal andere klassieke consoles zijn weer helemaal terug van weggeweest dit jaar.

Speakers als boekenkasten

Oude techniek bestond vooral uit veel onderdelen en heel veel draad. Die tijden zijn voorbij. Alles kan heel gemakkelijk en compact worden gemaakt. Dat maakt het ook mogelijk om producten die vroeger veel ruimte op zichzelf innamen tegenwoordig weg te werken in bijvoorbeeld een kast. Dat is bijvoorbeeld wat er tegenwoordig gebeurt met bluetooth speakers. Die worden gewoon weggewerkt en vormgegeven als boekenkast. Zo kan je dus je boeken kwijt, en heb je optimaal geluid zonder dat je kamer direct helemaal volgebouwd staat. Dit is natuurlijk een echte vooruitgang waar je als man al vele jaren op hebt zitten wachten.

Nieuwe generatie VR-brillen

Al enige tijd wordt aangekondigd dat VR het helemaal gaat worden. Daar is de techniek dan ook dichtbij en het komt ook nog dichterbij. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de nieuwste generatie VR-brillen. Die zijn beter dan elke voorganger ooit geweest is, zoals verwacht mag worden. Het is echter voor het eerst het geval dat er daadwerkelijk een vervaging tussen de realiteit en de virtuele realiteit waarneembaar is. Dat maakt dat deze brillen dan ook zo’n sterke aantrekkingskracht hebben op heel veel mensen. Alle reden om het zelf ook eens te proberen. HTC heeft bijvoorbeeld wat troeven in handen.

Smart geurtjes in huis

De hele woning kan smart, dus ook de geur die je op elk gewenst moment nodig hebt moet hierop aangepast kunnen worden. Dat is dus ook gewoon goed mogelijk tegenwoordig. Ook hier geldt dat de techniek wel al bestond, maar dat deze steeds verfijnder aan het worden is. Dat betekent dus ook dat de geur steeds beter wordt en dat het aanvoelen van de momenten steeds beter aansluit op je stemming en situatie. In de toekomst moet dit echt perfect op elkaar gaan aansluiten. Tot die tijd komen een aantal zaken goed in de buurt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like