Lifestyle Wheels

De ultieme roadtrip door Europa met je camper

Ultieme roadtrip met camper
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Reizen met een camper is een unieke ervaring. Met een camper heb je zoveel vrijheid. Het is alsof je rondrijdt in je eigen huisje. Je kunt gaan waar je maar wilt en in tegenstelling tot kamperen in een tent, ben je met de camper zo klaar. Je zet hem neer en je kunt slapen. Heerlijk eenvoudig dus! Je moet natuurlijk wel met een paar dingen rekening houden. Zo is het aan te raden om je camper te verzekeren en ervoor te zorgen dat deze in een goede staat verkeerd. Autopech op reis is natuurlijk iets wat je liever wilt voorkomen. Maar goed, laten we hopen dat dit niet gebeurd. Wat zijn nu de leukste bestemmingen in Europa? Wij hebben X geweldige bestemmingen op een rijtje gezet. Zorg dus dat je langs deze bestemmingen komt en je hebt een geweldige roadtrip!

#1. Praag

Praag is het ideale begin van jouw roadtrip door Europa. Praag ligt op zo’n 850 kilometer afstand en is dus binnen een dag te bereiken. De hoofdstad van Tsjechië heeft werkelijk alles. Cultuur en historie, maar ook gezellige mensen en lekker eten. De omringende natuur is ook adembenemend mooi. Een echte aanrader!

#2. Cinque Terre

Je hebt vast weleens van de ‘Cinque Terre’ gehoord. De Cinque Terre is de verzamelnaam van de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze mooie dorpjes zijn uniek in de wereld en trekken (helaas) jaarlijks vele toeristen. Kies je momenten dus tactisch uit wanneer je deze dorpjes bezoekt. Naast de dorpjes is ook de omgeving erg mooi. Je kunt er prachtig wandelen, zwemmen en fietsen!

#3. Biarritz

De Zuidkust van Frankrijk is een paradijs voor surfliefhebbers. Goede golven, prachtige stranden, aardige mensen, wat wil een mens nog meer? ’s Avonds kun je de dag afsluiten met een heerlijk lokaal wijntje, voordat je de volgende dag doortrekt naar je volgende bestemming.

Roadtrip camper

#4. Barcelona

Deze Spaanse stad is als het ware een groot museum. Overal zie je invloeden van de beroemde kunstenaar Gaudí terug. Zelfs lantaarnpalen en bankjes in de stad zijn gebaseerd op de stijl van deze artiest. Ook in de zomer is deze stad een echte aanrader. Temperaturen kunnen aardig hoog zijn, maar je kunt heerlijk afkoelen op het stadsstrand ‘La Barceloneta’.

#5. Plitvice watervallen

Deze beroemde watervallen liggen in het Nationaal Park Plitvice in Kroatië. Dit sprookjesachtige meer met magische watervallen is bijna te mooi om waar te zijn. Je kunt er met de camper niet in, maar al wandelend kun je het hele park ontdekken. Tip: Ga vroeg op de dag! Met name in het hoogseizoen kan het erg druk worden naarmate de dag vordert.

Welke bestemmingen zijn we vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like