Lifestyle

Deze 10 dingen moet je niet doen op vakantie in Europa

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Europa staat bol van de mooie en fijne vakantiebestemmingen. Je voelt je er doorgaans ook vrij, omdat je weet dat je in een westerse, open samenleving op vakantie gaat. Maar toch zal het je verbazen wat voor vreemde regels en wetten er op bepaalde plekken binnen Europa kunnen gelden. We bespreken tien dingen die je niet moet doen op vakantie in Europa.

In het openbaar gamen in Griekenland

Fervent gamer? Dat is iets wat je op vakantie in Griekenland beter bewaart voor op je hotelkamer. Het is namelijk om de een of andere reden verboden in Griekenland om in openbare ruimte videogames te spelen. Pokemon Go zal dan ook wel geen groot succes geweest zijn daar.

Op de grond spugen in Barcelona

Tuf jij wel eens op de grond in het openbaar? Dat is natuurlijk niet bijzonder charmant, maar soms moet je gewoon even iets kwijt. In Barcelona kun je het beter doorslikken. Daar kun je namelijk een boete krijgen wanneer je er in het openbaar op de grond spuugt. Niks eten of drinken dat de speekselproductie opwekt dus!

Eten bij een kerk in Florence

Ook zo’n mooie stedentrip om te maken: Florence in Italië. Deze prachtige oude stad staat vol met mooie kerken, en daar schuilt ook precies het gevaar voor de onwetende toerist. Om precies te zijn wanneer je even iets naar binnen stopt om de maag te vullen en met hernieuwde energie je stadswandeling te vervolgen. Je mag in Florence namelijk niet eten in de buurt van kerk. Doe je het toch en word je gesnapt, dan krijg je een boete.

Luidruchtige sandalen dragen op Capri

Sommige rare wetten in het buitenland zijn vooral enigszins belachelijk te noemen. Maar met de volgende kunnen we het toch wel eens zijn. Op het Italiaanse eiland Capri kan het mooie weer uitnodigen tot het dragen van sandalen. Maar pas op: heb je luidruchtige sandalen die tijdens het lopen voor geluid zorgen? Dat mag niet op Capri! Luidruchtige sandalen zijn daar uit den boze.

Autorijden op slippers of sandalen in Spanje

Als je wel eens zonder schoenen aan hebt autogereden, dan snap je waarom het dragen van schoenen zeer aan te raden is. Slippers of sandalen zouden in principe al voldoende kunnen zijn, maar in Spanje denken ze daar anders over. Daar is het namelijk verboden om een auto te besturen op slippers of sandalen en riskeer je een boete als je het toch doet. Die boete bedraagt 200 euro, en daar kun je toch een mooi paar schoenen van kopen.

Hakken dragen op archeologische plekken in Griekenland

Als toerist is de kans klein dat dit voor jou geldt, maar het is toch het vermelden waard: op sommige archeologische plekken in Griekenland is het dragen van hakken verboden. Niet dat het praktisch is om daar hakken te dragen, maar als je besluit je bruiloft in Griekenland te houden en je wilt trouwfoto’s maken op zo’n archeologische plek, dan moet de bruid dus even de hakken uitdoen.

Eten of drinken achter het stuur in Cyprus

Om Cyprus echt te zien, kun je het eiland het beste verkennen door een auto te huren. Op zich is het ondanks het bergachtige terrein prima te doen om daar te rijden. Je moet het alleen niet wagen om tijdens het rijden iets te eten of drinken, want dat is verboden. Dan maar op je bestemming een souvlaki en een grote cola nuttigen.

Zandkastelen in Eraclea

Ga je lekker een dagje naar het strand met de kids in het Italiaanse Eraclea? Dan is het zaak om de kinderen goed in de gaten te houden en vooral het bouwen van een zandkasteel niet aan te moedigen. Het is in Eraclea namelijk verboden om zandkastelen te bouwen op het strand. Luchtkastelen zijn wel toegestaan.

Seks hebben overdag in Boedapest

Ga je op stedentrip naar het mooie Boedapest met je lover? Onthoud dan dat dingen die het daglicht niet verdragen ook daadwerkelijk dienen te geschieden wanneer het buiten donker is. Met andere woorden: het hebben van seks is in Boedapest alleen toegestaan wanneer het donker is. Dus dat wordt overdag flink de stad verkennen en pas na zonsondergang de liefde bedrijven. Een soort ramadan voor seks, dus.

Dronken zijn in een Britse pub

De term binge drinking is een Britse uitvinding, omdat ze er daar nogal in bedreven zijn. Dat vindt echter niet plaats in pubs. Niet alleen omdat die voor Nederlandse begrippen erg vroeg sluiten, maar ook omdat het simpelweg illegaal is om dronken te zijn in een Britse pub. Rustig aan met die pints dus.

Opletten geblazen dus dat je de lokale regels niet breekt op vakantie in Europa. We zijn nu eigenlijk wel benieuwd welke wetten wij in Nederland hebben waar ze in het buitenland de wenkbrauwen bij optrekken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like