Tech

Deze gewone mobiele telefoons zijn het best

Deze gewone mobiele telefoons zijn het best
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ben je oud genoeg om je de tijd van voor de smartphone nog voor de geest te houden? Het gaat dan ruwweg over de periode tussen 1998 en 2008. Een tijd waarin de gemakken van overal bereikbaar zijn optimaal werden beleefd, zonder dat je ook de hele dag door allerlei prikkels bereikt werd. Een telefoon was om mee te bellen, te sms’en en hooguit een spelletje Snake te spelen. Dat was het dan ook wel zo’n beetje. Je denkt misschien dat deze mobiele telefoons zijn uitgestorven, maar niets is minder waar. Dit zijn de beste modellen die er zijn.

1 Nokia 105 Dual Sim

Nokia was in de periode waarover je in de introductie kunt lezen ongetwijfeld de koning van mobiele-telefoonland. In ieder geval waar het de Nederlandse markt betrof. De fabrikant had het zwaar, maar tegenwoordig zijn er weer een aantal modellen waar je met plezier mee kunt werken. De topper is zonder twijfel de Nokia 105 Dual Sim. Alles erop en eraan, behalve internetverbindingen. Dat is dan ook precies wat je zoekt als je naar dit soort telefoons kijkt. Ben je al wat ouder, dan zal de klassieke Nokia-bediening je een fijn nostalgisch gevoel gaan geven bij gebruik.

2 Alcatel OneTouch 10.66

Alcatel is zich altijd op de telefoons die niet bestemd zijn voor internetgebruik blijven richten. Nu deze modellen weer meer in de smaak beginnen te vallen is dat ineens een voordeel gebleken. De OneTouch 10.66 heeft precies al die functies die je wenst van dit type telefoon. Hij is klein en hanteerbaar en hij is niet kapot te krijgen, zelfs niet wanneer je hem met volle kracht tegen de muur smijt. Nou ja, dat zegt de fabrikant. Wat in ieder geval wel fijn is, is dat het geheugen is uit te breiden indien je dit nodig acht. Verder is hij niet duur.

3 Cat B30 Dual Sim

Cat heeft zich gericht op telefoons die moeten kunnen bellen en sms’en en die onder extreme omstandigheden te gebruiken zijn. Het resultaat is bijvoorbeeld de Cat B30 Dual Sim. Een telefoon die elke val tot 1.80 overleeft en die vooral geschikt is om te gebruiken als het koud of nat is. De knoppen zijn hier speciaal op ingericht. Op die manier is het dus bijvoorbeeld een heel geschikt model om te gebruiken als werktelefoon. Precies het soort gebruik dat de fabrikant voor ogen had bij het ontwikkelen van dit type telefoons. Kost minder dan 75 euro in de winkel.

4 Kyocera DuraXE

Ook de inklaptelefoon is nog altijd een model dat uit sommige fabrieken komt rollen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Kyocera. Daar gaat het dan vooral om de DuraXE. Volgens sommigen is dit de beste niet-smartphone die er is. Er is wel een kleine maar aan deze telefoon. Er is namelijk wel gewoon een mogelijkheid om ene 4G-verbinding te maken. Het is alleen geen smartphone. Daardoor staat hij wat lager op deze lijst. Je bent namelijk niet off the grid met deze telefoon. Als je dat wel wilt, dan is deze dus niet geschikt voor je om te kopen.

5 ZTE Z432

Waar de Kyocera DuraXE het model van een gewone telefoon heeft, maar dan met 4G-verbinding, daar heeft de ZTE voor exact het tegenovergestelde gekozen. Het is namelijk een telefoon die lijkt op een smartphone, bijvoorbeeld dankzij het QWERTY-toetsenbord. Alleen is er geen internetverbinding mee mogelijk. Wel kan je er supersnel mee sms’en. Dat is ook logisch, want je kunt gewoon je appvingers ervoor gebruiken. Daar is dan wel weer over nagedacht door de fabrikant. Bovendien gaat de accu van deze telefoon wel heel erg lang mee. Daar kunnen heel veel fabrikanten wat van leren. Dat geldt niet alleen de fabrikanten van telefoons

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like