Lifestyle

Deze nieuwe hobby’s moet je een kans geven

Deze nieuwe hobby’s moet je een kans geven
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wanneer je vrienden al een specialisme in barbecueën hebben ontwikkeld en je collega’s wekelijks met een sixpack home brew voor de deur staan, dan heeft het niet zoveel zin om ook deze hobby’s op te pakken. Liever richt je je dan op iets anders wat meer bij jou past als man. Een hobby die echt iets zegt over jouw persoonlijkheid. Het is best lastig om zelf te achterhalen welke hobby dit dan moet zijn. Daarom is het dus ook goed om eens te bekijken welke soorten hobby’s je kunt kiezen om op te pakken.

1 Leerbewerking

Leerbewerking is een hobby die geen einde kent. Leer is een materiaal dat heel sterk reageert op wat je er als man mee doet. Dat geeft je dus ook echt het gevoel dat je iets aan het maken bent. Alleen al om die reden is het een echte mannelijke hobby die goed bij je kan passen. Er zijn immers zo veel leuke dingen te doen met leer. Je bent nooit klaar met ontwikkelen dus het is ook nog eens een hobby waar je heel veel tijd in kunt stoppen. Dat maakt het alleen maar nog aantrekkelijker om ermee aan de slag te gaan.

2 Antiekhandel

Antiekhandel is ook een goede sidehustle. Het is echter vooral een leuke hobby. Vooral wanneer je wat tijd erin durft te steken. Je gaat dan op zoek naar de pareltjes in de tweedehandswinkels. Die kan je dan vervolgens zelf weer voor een leuk bedrag doorverkopen en op die manier een leuke winst boeken. Het zoeken en het verkopen is echter niet het enige aan deze hobby. Het is ook een geschiedenisles, maar dan anders. Daarmee kan je dan gewoon meer leren over de wereld om je heen aan de hand van oude spullen. Zowel het antiek dat je koopt als de rommel die je overslaat vertelt je iets.

3 Recreatieve teamsport

Wanneer je ouder wordt, dan heb je de neiging de lichaamsbeweging meer en meer solitair te maken. Je gaat hardlopen of je gaat met gewichten trainen, maar doet dat vrijwel altijd alleen of hooguit met een trainingspartner. Het plezier dat je had als kind toen je nog op voetbal of hockey zat vergeet je daardoor een beetje. Dat plezier bestaat echter nog altijd wanneer je in een recreatieve competitie voor volwassenen gaat deelnemen. Kies ook voor wat andere sporten. Honkbal is bijvoorbeeld een goede optie door de opzet van de sport.

4 Messenmaker

Messen zijn handige gereedschappen. Bovendien kan je ze zelf maken. Al gaat hier wel een hele kunst achter schuil. Het aanleren van die kunst is op zichzelf al een hele leuke hobby waar je veel mee kunt als man. Je bent er een flinke tijd mee zoet om alles goed onder de knie te krijgen. Het leuke is: dan begint het pas. Heb je alles onder de knie, dan kan je gaan beginnen aan het maken van je eigen messen. Elk mes kan een ander doel dienen, dus dat maakt het alleen maar leuker om ermee aan het werk te gaan.

5 Schermen

Nog zo’n sportvorm die heel geschikt is op latere leeftijd. Het is typisch zo’n sport die zowel het lichaam als de geest traint en daarom dus ook zo aantrekkelijk is als je wat ouder wordt. Zo houd je je helemaal in topconditie. Je bent niet alleen een denker of een doener bij schermen, je bent het allebei. Dat betekent bovendien dus ook dat er flink wat te leren is en je er dus een flinke tijd mee zoet kunt zijn. Dat is ook een voordeel wanneer je op zoek gaat naar een hobby voor de lange termijn.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like