Movies

Deze streamingservices bieden wat Netflix niet heeft

Deze streamingservices bieden wat Netflix niet heeft
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Netflix neemt een belangrijke plek in in vrijwel elk huishouden in Nederland. Dat neemt niet weg dat zelfs Netflix lang niet alles te bieden heeft wat je kunt bedenken. Er zijn nog allerlei zaken die je hier niet kunt vinden. Tijd om dus eens te kijken waar je dan wel aan je trekken kunt komen. Er zijn immers talloze streamingservices die je kunt gebruiken. Laten we daarom eens kijken welke services er allemaal zijn en wat deze jou als kijker kunnen bieden. De volgende zaken vind je niet op Netflix, maar wel elders.

1 YouTube

De moeder van het televisiekijken op internet is natuurlijk YouTube. Het begon ooit als een datingsite, werd toen vooral een medium waar allerlei clipjes te vinden waren en werd daarna de thuisbasis voor talloze reallifesoaps die onder de naam vloggen werden verzameld. Dat laatste heeft ertoe geleid dat YouTube tegenwoordig in verschillende varianten uiteen is gevallen. Eén van die varianten biedt ruimte aan entertainment, zoals de vlogs van topvloggers en nieuwe series en films die exclusief voor deze dienst zijn. Vooral jongeren vinden hier wat ze zoeken. Een andere aanrader kan YouTube Music zijn, de muziekstreamingservice van de dienst die er nu ook is.

2 Mubi

Mubi is een soort Netflix voor hippe mensen. Het biedt geen blockbuster films en series, maar het biedt juist de films die niet in dit blok vallen. Het gaat om de cultklassiekers die onder bepaalde doelgroepen zeer veel status hebben. Vroeger was het een dienst die een eigen programma draaide en eindeloos doorliep. Tegenwoordig is het meer vergelijkbaar met het Netflixsysteem. Een abonnement van enkele euro’s per maand geeft je de mogelijkheid om echte klassiekers uit minder populaire genres te kijken waar en wanneer dat jou uitkomt en wanneer jij daar zin in hebt. Het werkt ook op smart-tv’s.

3 Tubi

Tubi is nog in een experimentele status. Het moet een dienst worden die alles biedt, maar waar je niks voor hoeft te betalen. Dat laatste klopt vooralsnog, want de dienst wordt gefinancierd door advertenties. Dat eerste, alles bieden, is nog een beetje een probleem. De grote filmmaatschappijen doen wel mee, maar wachten nog even met hun grote titels. Dat betekent dus dat de films die je vindt tussen de 40.000 titels die in de bibliotheek staan van Tubi maar net moeten aansluiten op wat je wilt zien. Dat kan soms wat lastig zijn, maar aan de andere kant leer je zo ook veel nieuws.

4 Pluto TV

Net als Tubi kost Pluto TV je niets. Het wordt gefinancierd door advertenties. Wat het daar tegenoverstelt is een reeks van 100 kanalen, vergelijkbaar met ouderwetse tv-kanalen, maar dan elk met een eigen thema. Dat betekent dus dat je gewoon overal het nieuws kunt kijken of sport van over de hele wereld kunt zien. Terwijl er ook gewoon ruimte is voor films en series. Op die manier kan je dus heel goedkoop aan een heel compleet pakket komen. Pluto heeft op dit moment zo’n 75 contentmakers waarmee het samenwerkt, maar de plannen om te groeien zijn heel groot te noemen.

5 Sportbonden

Tot slot nog een verzamelnaam voor de streamingdiensten die veel sportbonden tegenwoordig aanbieden. Vooral de Amerikaanse sportbonden zijn hier bedreven in. NBA, NFL. MLB, UFC, WWE, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben wel een streamingservice in eigen beheer. Wat vaak fijn is, is dat ze er ook programmering rondom de wedstrijden hebben. Recentelijk is het zelfs zo dat ze ook de rechten van andere competities in dezelfde sporten meer en meer vergaren. Liefhebbers kunnen zo alles over de gehele wereld zien als het hun favoriete sport betreft. Ook talkshows, previewshows en andere specials worden vaak geboden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like