Tech

Dit zijn de hipste techsteden van de wereld

Dit zijn de hipste techsteden van de wereld
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Tech is meer en meer de basis waarop steden draaien. Dat maakt het dus ook leuk om eens te kijken waar het nu eigenlijk allemaal gebeurt tegenwoordig. Het is wel wat gemakkelijk om dan San Francisco te noemen, want dat Silicon Valley een broeinest is, dat weet iedereen inmiddels wel. Ook New York, dat van zichzelf al hip is, en Londen tellen we niet mee in deze lijst. De vraag is dan natuurlijk wat nu eigenlijk wel de toffe steden zijn waar je als liefhebber van tech eens echt kunt gaan ervaren wat er op dit moment allemaal mogelijk is op dit gebied.

Taipei, Taiwan

Taipei pakt tech net iets anders aan dan de andere grote steden in de wereld. Dat komt doordat de meeste steden zich richten op software. Taipei kiest daar niet voor. Daar is juist hardware heel erg belangrijk. Dit is de reden waarom veel fabrikanten van computers, tablets en laptops zich juist in deze stad heel erg op zich gemak voelen. Het is ook een reden waarom de stad zoveel kapitaal weet aan te trekken. Hardware is nog lang niet overbodig is een conclusie die je uit deze ontwikkeling kunt trekken. Zeker een reden om eens te gaan kijken.

Boston, Verenigde Staten

Ver voordat de computer en tech zo belangrijk werden in de wereld, was dit al het geval in Boston. Dat is ook niet zo vreemd. Als er één stad op aarde de titel uitvindershoofdstad van de wereld verdient, dan is het Boston wel. Dat is onder andere te danken aan de aanwezigheid van MIT, de school voor knappe koppen die alles wat ze bedenken ook daadwerkelijk kunnen maken. Dit is nog altijd terug te zien in hoe de stad er vandaag de dag uitziet. Daardoor is het ook heel leuk om eens een kijkje te gaan nemen wat je mag verwachten.

Singapore

De stadstaat Singapore heeft de zaken goed voor elkaar. Alles wat nodig is om succes te hebben in de wereld is hier aanwezig. Er zijn niet alleen knappe koppen met goede ideeën, er zijn ook rijke mensen met de wil om die ideeën te financieren. Op die manier is een heel fascinerend bolwerk ontstaan dat zelfs het predicaat Stad van de toekomst ver voorbijgaat. Alle reden om hier dus eens een kijkje te gaan nemen. Alleen al omdat de kans niet heel erg groot is dat je dit ooit op een andere plek op deze manier zal gaan zien.

Stockholm, Zweden

Dichterbij huis vind je Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Twee doelen staan centraal in deze stad. Binnen enkele jaren moet de stad olievrij en cashvrij zijn. Dat betekent dus dat tech in zowel het gewone verkeer als het betalingsverkeer een essentiële rol speelt. Omdat oliegebruik uitbannen en cash uitbannen ook op andere plekken in de wereld van belang zijn, is het in deze stad juist wel zo dat je er dingen kunt zien wat je in de toekomst mag verwachten. Dat maakt het dus ook een leuke bestemming. Omdat het ook een mooie stad is, is een citytrip vanuit Nederland zo gemaakt.

Shenzen, China

De steden Peking en Shanghai zijn bij iedereen wel bekend. Als er één Chinese stad is die in korte tijd de wereld heeft veroverd, dan is het Shenzen wel. Dit is dan ook typisch zo’n voorbeeld van een moderne Chinese stad waarin tech een voorname rol speelt. Natuurlijk er zijn altijd toepassingen waar we in de westerse wereld vraagtekens bij zetten, omdat Chinezen nu eenmaal wat meer controle over de bevolking wensen. Dat neemt niet weg dat je wel hele bijzondere, moderne dingen kunt zien wanneer je deze snelgroeiende stad eens een keer gaat bezoeken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like