Sports

Dit zijn de sportwedstrijden die je bezocht moet hebben

IJshockey
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wanneer je een echte liefhebber van topsport bent, dan wil je natuurlijk de beste wedstrijden van dichtbij bekeken hebben. Dat betekent dus dat het tijd wordt om een lijstje te maken. Welke wedstrijden moet je in ieder geval in het stadion of op het veld hebben gezien om de optimale beleving te hebben gehad. Denk daarbij niet aan inkoppers als Ajax-Feyenoord of de Ronde van Vlaanderen, maar juist aan wedstrijden die alleen voor de echte liefhebbers van grote waarde zijn. Daarmee maak je het ook nog eens echt voor jezelf een heel bijzonder uitje dat meer dan de moeite waard is.

1 Green Bay Packers-Chicago Bears

Van alle derby’s en rivaliteiten die er in de Amerikaanse sport te vinden zijn, is dit misschien wel de hardste en felste van allemaal. De Packers waren lange tijd het grootste team in de geschiedenis van de NFL en de Bears het veel kleinere, minder getalenteerde broertje. Het was juist die underdogpositie die de ploeg uit Chicago meer dan regelmatig tot grootste hoogten deed stijgen. In recente jaren spelen beide teams geen grote rol in de competitie, maar de wedstrijd is nog altijd even bijzonder wanneer deze op het programma staat. Mocht je de kans krijgen om te gaan, grijp hem dan direct.

2 Celtic-Rangers FC

Ooit ging Rangers FC door het leven als Glasgow Rangers en was het met afstand de grootste club van Schotland. Terwijl stadsgenoot Celtic juist internationaal tot grootse daden was gekomen met meerdere Europa Cupfinales. Toen gingen de Rangers failliet en leek het Schotse voetbal reddeloos verloren. Rangers maakte een doorstart onder de naam Rangers FC en is nu na een aantal jaar opklimmen door de lage regionen weer terug in de top. Dat heeft de felle derby ook weer nieuw leven ingeblazen. Misschien wel de mooiste stadsderby van heel Europa is daardoor terug op de kalender.

3 All Blacks-Springboks

Wanneer je niet thuis bent in de wereld van rugby, dan zeggen deze namen je niks. Het zijn de bijnamen voor de nationale ploegen van Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De twee grootmachten uit het internationale rugby vechten al bijna honderd jaar een felle rivaliteit uit die dus meerdere continenten beslaat en de hele rugbywereld in de greep houdt. In beide landen staat de sport voor veel meer dan een leuke wedstrijd alleen. Het is een kwestie van politiek en religie, van leven en dood en nog heel veel meer. Dat kan je allemaal zelf meemaken door een keer een plekje in het stadion te bemachtigen.

4 Tro-Bro Leon

De internationale wielerkalender zit vol met verborgen parels. Wedstrijden die niet behoren tot de UCI World Tour, maar die wel razend interessant zijn. Een reden hiervoor kan het fascinerende parcours zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Tro-Bro Leon. Een wedstrijd die in de Franse Bretagne gereden wordt. De wedstrijd gaat over grind en stofpaden die zelfs de witte paden van de inmiddels razend populaire Strade Bianche in Italië doen verbleken. Dit maakt het dus een hele interessante wedstrijd om eens te bezoeken. Hij is bovendien nog onontdekt door de grote massa.

5 India-Pakistan

Nederland kent veel hockeyliefhebbers en een grote hockeygeschiedenis. Het zal voor de meeste mensen dan ook geen geheim zijn dat hockey lange tijd het voornaamste strijdtoneel van de politieke strijd tussen India en Pakistan is geweest. Zo sterk zelfs, dat het de landen tot de internationale top wist te stuwen. Tegenwoordig zijn de landen internationaal gezien iets minder sterk, maar is de rivaliteit nog altijd springlevend. Als je een liefhebber van de sport moet je hier een keer bij geweest zijn. Alleen al voor de adembenemende atmosfeer die er omheen hangt voor, tijdens en net na de wedstrijden.

6 Canada-USA

Met het terugtrekken van de NHL-spelers voor Olympische deelname werd de wereld beroofd van een traditioneel mooi einde van de Olympische Winterspelen. In recente edities was dat immers de keiharde strijd tussen Canada en de VS in het ijshockey. Het is de oudste rivaliteit op internationaal gebied in de sport. Zelfs wanneer de toppers niet meespelen wordt er flink hard gespeeld. Alle reden om hier dus eens naar te gaan kijken. Ook wanneer je niet direct een liefhebber bent is het mateloos fascinerend.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like