Sports

Drie sporten voor mannen met baarden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We hebben het op deze website graag over dappere sporters die met hun baarden in de spotlights durven te staan. Want baarden, zo weten we allemaal, zijn bij het sporten niet altijd handig. Vandaag draaien we het om en gaan we het hebben over sporten waarbij baarden juist wel van pas komen: skiën, fietsen en zeilen.

Lekker warm, zo’n baard – Dat een baard handig is bij het skiën is eigenlijk heel logisch: niets houdt je gezicht immers warmer dan zo’n lekker dikke bos haar. Je hebt dus geen sjaal meer nodig. De baard is bij het wintersporten zelfs zo populair dat er ook nepbaarden te koop zijn voor mensen die niet gezegend zijn met zoveel eigen haar. Dat een echte baard veel aantrekkelijker en veel comfortabeler is spreekt natuurlijk voor zich. Let er wel op dat je baard niet bevriest, want dan kan hij afbreken als een ijspegel. Om dat te voorkomen is het goed om hem in te smeren met olie. Dus wij zeggen: ski’s of snowboard in de aanhangwagen en op naar de sneeuw!

Baard tegen weer en wind – Mannen die zeilen hebben vaak lange baarden. Dat geeft ze een stoer uiterlijk, en bespaart ze tijdens de reis de tijd die ze anders met scheren zouden doorbrengen. Wat vaak wordt vergeten is dat de baard ze ook nog eens gezonder houdt. De reden daarvoor is grotendeels hetzelfde als bij het skiën: een baard beschermt je tegen de snijdende wind, die op het water altijd veel kouder aanvoelt dan aan land. Ook als het tijdens je zeiltocht begint te regenen of hagelen biedt een baard je bescherming. Doordat de baard je hals zo goed isoleert, helpt hij ook als je in barre weersomstandigheden verkouden wordt.Zelfs bij koude temperaturen hoef je dus niet bang te zijn om je zeilboot uit de garage te halen en naar het dichtstbijzijnde water te rijden. Let er echter wel op dat je eventueel winterbanden hebt, want met een zware aanhanger achter de wagen zullen gladde wegen eerder een probleem zijn. Ook een goede trekhaak is dan van groot belang. Als je niet zeker weet of jouw trekhaak voldoet, kun je altijd even kijken bij Rameder. Die trekhaak is bovendien ook erg handig om bijvoorbeeld je fiets op te vervoeren.

Fietsen met een baard – De Canadees Mark McConnell heeft het ons al voorgedaan: crossfietsen met een woeste baard. Ook wij kwamen erachter dat fietsen met een baard eigenlijk heel fijn kan zijn. McConnell beweert dat hij dat van de Canadese ijshockeyers heeft afgekeken, die zich niet scheren vanaf het begin van de playoffs tot het moment dat ze uitgeschakeld zijn. Wij zeggen: nobel gebaar. Maar niet toevallig zijn ijshockey en cyclocross ook allebei sporten waarbij je het behoorlijk koud kunt krijgen. Gewoon laten staan dus, die baard!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like