Geen categorie

Een baard is niet de trend, een baard afzeiken is de trend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Mijn vorige column (zie kader hieronder) werd massaal door jullie omarmt. Wij baardmannen krijgen blijkbaar allemaal veel opmerkingen naar ons hoofd geslingerd. Waarom? Waarom bemoeien mensen zich met mensen met een baard? Je zegt toch ook niet tegen een vrouw met teenhaar dat ze zich moet scheren? Je zegt toch ook niet tegen een terrorist dat hij zijn bom verkeerd heeft gebouwd? Volgens mij is de baard niet een trend maar het afzeiken van een baard. Dat is de trend van tegenwoordig. Te pas en te onpas, bekende of onbekenden van je, het maakt ze geen hol uit. Iedereen heeft een mening over jouw baard en iedereen vindt het nodig om deze te verkondigen.

6 Dingen die je NIET zegt tegen een man met een baard

Daarom heb ik besloten om een opmerking terug te plaatsen wanneer iemand over mijn baard begint. Blijft niet al je eten in je baard hangen? Als ik de proporties zou eten die jij eet zou niet alleen mijn baard maar ook de rest van mijn lichaam tot de nok toe vol zitten. Zou je je niet eens scheren? Misschien moet jij je eens afvragen waarom er geen vrouw dood op jou gevonden wil worden? Misschien ligt dat er wel aan dat je totaal niet snapt wat vrouwen mooi vinden. Jij snap alleen wat je linkerhand en bij wijlen je rechterhand mooi vindt.

Met zo’n baard lijk je echt op een terrorist. *doe je jas open* Zie je dit rode knopje? Druk er eens op! Zomaar een paar voorbeelden hoe ik ervoor ga zorgen dat wij, baardmannen, deze opmerkingen niet meer krijgen. Het is jouw gezicht en jouw baard. Met deze opmerkingen lijkt het wel alsof jouw baard eigendom is van heel Nederland. Meer mensen hebben een mening over jouw baard dan over het Nederlands Elftal.

Ik heb helemaal geen zelfmedelijden hoor. Ik ben trots op mijn baard en zo af en toe vind ik het ook wel leuk dat het ter sprake komt. Het gaat mij om de manier waarop. Waarom moeten mensen bij baarden altijd een mening verkondigen? Als iemand zijn haar lelijk heeft zitten of een afgrijselijke trui aan heeft zeg je toch ook niets? Ik zie het al voor mij dat jij over straat loopt en tegen een wildvreemde zegt dat diegene een oerlelijke trui aan heeft. Dat die trui zo lelijk is dat jij je kont er nog niet mee af zou vegen. Wat denk je dat er dan zou gebeuren? Dan is dat rode knopje, die ik zojuist bij de terrorist omschreef, niet eens meer nodig. Dat barst de bom al voordat er een knopje gedrukt is. Jij gaat dan waarschijnlijk als een vierkant, in elkaar gestampt, rubik’s kubusje terug naar huis.

We leven in een land waar je altijd je mening mag verkondigen. Kijk maar naar de politiek, daar zitten ook mensen die niet geschikt zijn om er te zitten en zij mogen ook roepen wat ze willen. Gelukkig maar, althans in het geval van een poedel niet. Maar dat je in een land leeft waar je mag roepen wat je wilt betekent niet dat je dat ook moet doen. Bemoei je met je eigen zaken en ga geen mannen met baarden lastig vallen met je gezanik. Amen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like