Tech Entrepreneurship

Een telefoonabonnement (zakelijk of privé) met BKR registratie, kan dat?

Telefoonabonnement met bkr registratie
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Bureau Krediet Registratie (wat beter bekend onder de noemer BKR) registreert betalingsachterstanden van leningen en kredieten. Denk hierbij aan een persoonlijke lening of een afbetalingsregeling bij bijvoorbeeld de Wehkamp. Een ‘gewone’ registratie zonder verdere gevolgen wordt een positieve registratie genoemd. Maar wordt er niet aan de afbetalingen of voorwaarden voldaan, dan wordt deze registratie al snel gemarkeerd als ‘negatief’: en dat kan zaken een stuk moeilijker maken.

Negatieve BKR registratie

Een negatieve BKR registratie is natuurlijk ontzettend vervelend; maar het wordt nog vervelender wanneer je abonnementen af wilt sluiten. Wat als je een geweldig fijn telefoonabonnement gevonden hebt maar met een negatieve BKR registratie zit? Mag je gebruik maken van goedkope telefoonabonnementen of zitten hier gevolgen aan verbonden? Mag je überhaupt wel een abonnement afsluiten waar je een toestel bij aanschaft, of is alleen een sim-only abonnement een optie?

We leggen het je graag uit.

Abonnement zonder toestel

Wanneer er al sprake is van een negatieve BKR registratie, is het lastig, al dan niet onmogelijk, om een telefoonabonnement met deze toestel lening af te sluiten. Een telefoonabonnement met negatieve BKR registratie is daarentegen niet onmogelijk. Sim-only abonnementen waarbij er geen sprake is van toestel lening mogen namelijk, als de facturen netjes betaald worden, gewoon afgesloten worden.

Een zakelijk abonnement

Heb je een negatieve BKR registratie maar wil je toch een zakelijk abonnement afsluiten? Dan mag dat. Dit geldt wel uitsluitend voor ondernemers. Wil je in dit geval ook gebruik maken van de mogelijkheid tot toestel lening? Dan kan dit vaak in overleg en alleen voor toestellen onder de 250 euro.

Mogelijke weigering

Ben je geen ondernemer en wil je geen sim only- of prepaid abonnement afsluiten? Dan mogen de providers je een abonnement weigeren. Iedere provider gaat hier natuurlijk anders mee om, dus je kunt het beste even contact met ze opnemen om direct op de hoogte te zijn. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat ze je niet alleen de mogelijkheid geven om een abonnement af te sluiten, maar dat ook de toestel lening tot een bepaald bedrag toegestaan wordt!

BKR registratie voorkomen

BKR registratie voorkomen

Een abonnement waar je voor een bepaald bedrag een toestel bij aanschaft wordt ook wel ‘toestel lening’ genoemd. Hoewel dit nog steeds mogelijk is in Nederland, is het wel wat lastiger gemaakt. Mobiele providers moeten klanten namelijk verplicht aanmelden bij Stichting Bureau Krediet Registratie wanneer een telefoon abonnement met een toestel van meer dan 250 euro afgesloten wordt. Schaf je dus een toestel van meer dan 250 euro op afbetaling aan? Dan krijg je automatisch een BKR registratie. Maak je daarentegen niet meteen zorgen: een positieve BKR registratie is niet meer dan een registratie van het feit dat jij een toestel aan het afbetalen bent. Er hoeft in dit geval nog niets aan de hand te zijn. Wil je liever helemaal geen BKR registratie hebben? Dan kun je deze vermijden door een toestel van een lager bedrag te kiezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like