Geen categorie

Ergernissen top 5

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Samen met Jan Mulder konden wij allen 1 keer in de week onze ergernissen kwijt. Jan Mulder, oud voetballer, tegenwoordig schrijver, die bij televisieshows ingehuurd wordt om een discussie op gang te brengen. Jan is het bij voorbaat al niet eens met de mening van de mensen aan tafel. Iedereen heeft wel zo’n iemand in zijn vriendengroep die het altijd niet eens is en kan het zich dus goed echt voorstellen. DWDD is op dit moment met een zomerstop bezig en dus een aantal weken van de buis. Iemand moet deze ergernissen op zich nemen en ik voel mij deze week meer dan geroepen.

In mijn eerste ergernis van deze week speelt Jan Mulder zelf een onbedoeld hoofdrol. Jan, een begenadigd columnist, is benaderd door Het Laatste Nieuws (een Belgische krant) om voor hen wekelijks een column te schrijven. Met deze lucratieve transfer is een bedrag van €750.000,- in drie jaar gemoeid. Goed onderhandeld zou je zeggen en gezien de populariteit van deze criticaster bij onze naaste buren niets vreemds, toch? Toen dit nieuws eenmaal verschenen was in de sensatiekrant De Telegraaf barstte heel online Nederland los, net als toen Nederland van Spanje won tijdens het WK voetbal. Nederland vindt 5.000 euro per week voor één column veelte veel geld. Mensen stop met zeuren! Deze beste man heeft een goede deal gemaakt, doet iets wat hij goed kan en wordt daarvoor beloond. 5.000 euro per week voor een column, een redelijk voetballer van FC Leipzig verdiend deze 5.000 euro al met een plasje tijdens een wc bezoek. Jan heeft na zijn voetbalcarrière het lef gehad om te gaan schrijven en iets te gaan doen waar hij, blijkt achteraf, goed in is.

Jullie, die hem dit niet gunnen, durven dat niet. Een column schrijven doe je niet zomaar, daar gaat een heel proces aan vooraf en een heleboel creativiteit, al zeg ik het zelf. Ja, ik hoor je denken! En nee!, ik verdien geen 5.000 euro per column. Gelukkig niet, wat een mager bedrag! Ergernis twee heeft alles te maken met een televisieprogramma. Een televisieprogramma die verbannen moet worden van de buis en waar de beschadigde deelnemers een schadevergoeding of slachtofferhulp voor moeten krijgen. Het programma gaat over een vakantie met vrienden of vriendinnen in een mooie badplaats. Iedereen is jong geweest en weet wat dit inhoudt. Zuipen tot je denkt dat je kan schrijven als Jan Mulder en neuken tot je een killer body hebt. Dit is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van de jeugd, dankzij deze vakanties weten jongeren waar hun grenzen liggen en weten ze dat de wereld niet alleen uit Nederland en België bestaan. Dit programma volgt deze jongeren overdag en s’ nachts voor een reisprogramma. Of in ieder geval, dat denken deze jongeren. Het echte verhaal is dat er een aantal ouders achter hun ‘kind’ is aan gereisd om hem stiekem te volgen en te bespioneren. Deze mensen noemen zich ‘ouders’ maar zijn niets meer dan een stelletje verraders. De ‘ouders’, die deze vakanties zelf ook gevierd hebben, ‘schrikken’ van het drankgebruik en alle gekkigheid die elke fatsoenlijk kind uitvoert of uitgevoerd heeft op vakantie. Aan het einde van de vakantie wordt het kind geconfronteerd met het feit dat hij in de gaten is gehouden en krijgt hij ook nog een preek van zijn ouders. Als er iemand aan een preek toe is dan zijn het deze ‘ouders’ wel. Je eigen kind verraden voor de ogen van zijn vrienden én op landelijke televisie is nog erger dan ……….. Nee niets is erger dan dit! STOP met kijken naar dit programma, STOP met maken van dit programma, STOP met deze kinderen geen kind meer laten zijn en STOP met deze vernederende televisie.

Vanwege de opgekropte en gestegen frustratie over bovenstaande punten stop ik bij deze twee ergernissen. Jan, je bent een sierlijk figuur die programma’s levendig houdt. Ik zou jou graag eens aan tafel willen zien met de ouders die hun kind ‘bedriegen’. Je laat geen (Henk) Spaan van ze heel en verplicht de ouders hun kind en zijn vrienden op een zuipvakantie te sturen op de kosten van de ouders! 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like