Geen categorie

Fan krijgt gitaar cadeau van Green Day

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Iedereen heeft ooit wel eens van de band Green Day gehoord. Met hun bekende hits als ‘American Idiot’ en ‘Boulevard of Broken Dreams’ zijn ze regelmatig op de radio te horen. En nu waren ze ook in de Ziggo Dome, Amsterdam te horen! Met hun nieuwe album Revolution Radio dat in oktober 2016 uit is gekomen zijn ze op wereldtour. De vorige albums genaamd ¡Unos!, ¡Dos! en ¡Tré! werden in 2012 uitgebracht.

Wij waren er natuurlijk bij om van deze punkrock band te genieten! Het concert werd geopend door het grote roze konijn dat er elke keer weer bij is. De band startte ijzersterk met de hit ‘Know your enemy’ van het album 21st Century Breakdown. Daarop volgde veel oude bekende hits zoals ‘Longview’, ‘Hitchin’a ride’ en ‘St. Jimmy’, maar ook een paar van de eerste albums voor de die hard fans. Deze werden weer afgewisseld met de nieuwe nummers van het album waar de tour om draait. De zanger, Billie Joe Armstrong, wist het publiek elke keer te betrekken en te bespelen door hen “Hey, ho – let’s go!” te laten zingen. Mensen werden om de zoveel nummers uit het publiek gehaald om het podium te delen met de band. Fans mochten meezingen en zelfs gitaar spelen met ze. En zoals de bazen die ze zijn mocht een fan ook nog eens de signeerde gitaar mee naar huis nemen!

Het einde was helaas gekomen en de band verliet het podium. Na de “We want more!” vanuit het publiek keerde de band weer terug. ‘American idiot’ werd kei hard uit de speakers geblazen en als afsluiter stond Billie Joe in zijn eentje op het podium om de nummers ‘Ordinary world’ en ‘Good riddance’ akoestisch uit te voeren. Twee en een half uur lang was het lekker losgaan op de punkrock muziek en genieten van de oude en nieuwe hits van de band. Hieronder een kleine sfeerimpressie toen Green Day ‘American idiot’ speelde.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like