Geen categorie

FC Baard

fc baard
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Hadden wij een tijd terug al ons eigen elftal, blijkt er nu ook echt een FC Baard te bestaan. Via Youtube hebben ze een aantal filmpjes die laten zien hoe het voetbal bij hun gaat.

Het begin:

Je kent het wel. Je drinkt een biertje met een maat van je en droomt ervan om de voetbalschoenen weer aan te trekken. Je trommelt genoeg vrienden op om een team te vormen en gaat opzoek naar een club. Ali, een van de opgetrommelden is vice-voorzitter bij Ardahanspor; een Nederlandse club, met een Turkse naam, waar wij als kaaskoppen team met veel liefde werden onthaald. Vier jaar later voetballen we nog steeds met veel plezier tussen de Turken. Een opvallende verschijning bij de club, niet alleen omdat het geen Turken zijn. Waar de meeste Turken trots prijken met een stevige snor paraderen de Hollandse boys met een hip baardje over het veld. De baardmannen genieten iedere week van Kofte, Turkse tosti’s, appelthee en raki. Het zit wel snor met deze jongens. Zo snor dat het baard zit.

De webserie FC BAARD:

Vorig jaar werden wij, naar aanleiding van alle negatieve berichtgeving in de media, overspoeld met vragen over het amateur voetbal. Klopt het nou dat het zo agressief is allemaal? Hebben jullie wel eens gevochten? Ben je je leven nog wel zeker op een voetbalveld?

Wij herkenden ons totaal niet in die negatieve berichtgeving. Wij gaan met veel plezier en zonder ooit problemen te hebben gehad, elke zaterdag een potje voetballen met vrienden. Het gaat om de pot, we zijn strijdlustig, maar altijd met een gezonde dosis zelfreflectie. Het gaat ook niet alleen om de pot, maar om de hele beleving eromheen. Wie heeft de wasbeurt, het eerste biertje voor de speler van de match, in de kantine, de kroeg, gezelligheid, broederschap, er voor elkaar zijn. Tijdens een gezellige avond ontstond het idee. Wij wilden ons verhaal laten horen. Als tegengeluid van al die negativiteit die rondom het amateurvoetbal hing. Na lang denken ontstond het idee voor een webserie. We hebben contact gezocht met de KNVB die ons initiatief wilde steunen en zo is de webserie FC BAARD ontstaan. Over respect, broederschap, vriendschap, strijd en liefde. Liefde voor de club, liefde voor ons team en liefde voor verschillende culturen.

FC BAARD: #2 DE DONDERSPEECH

FC BAARD: #3 DE VERRASSING

FC BAARD: #4 DE EINDSTAND

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like