Geen categorie

Feestdagen en je baard

Feestdagen en je baard
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Kerstmis staat weer voor de deur. Gezellig samenzijn met je loved ones. Kerstboompje, glas whisky, onderuit gezakt voor de open haard genietend van de warmte. En natuurlijk niet te vergeten het kerstdiner wat eraan zit te komen. Eten. Vlees. Jus. Soep. IJs. Stuk voor stuk likkebaardend goed, maar ook een uitdaging als je baard het stoppeltjesstadium al ruimschoots is gepasseerd. Hoe hou je je baard schoon tijdens deze food-frenzies? Hoe zorg je ervoor dat je niet op je baardharen aan het kauwen bent? Of dat je met terpentine je baard te lijf moet gaan na het diner? Hieronder volgen wat behoorlijk voor de hand liggende tips die ervoor kunnen zorgen dat je niet weer een irritante maar o zo goed bedoelde opmerking krijgt over het afscheren van je baard. HET WAT?! Ja, ik zei het. En als er ook bij jullie vooraf, tijdens en na het diner de nodige bijpassende alcoholische versnaperingen geconsumeerd gaan worden, dan kun je er vergif op innemen dat alles wat buiten De Norm valt, op de hak wordt genomen. Dus ook je baard. Ja, alweer. De grappig bedoelde vergelijkingen met andere baarddragende groeperingen die onze wereld rijk is. Of de hilarische verwijzingen naar het dierenrijk. Enfin, jullie kennen ze inmiddels.

Net zoals ‘die andere mannen’ is het belangrijk je tafelmanier op orde te hebben. Simpel. Gebruik je vork, snij met je mes je eten in hapklare brokken, open je mond goed. Netjes eten, niet teveel opscheppen, servetje binnen handbereik. Nog handiger is, de vaders zullen dit herkennen, om de vochtige toetendoekjes van je kinderen op tafel te hebben. Die voorkomen dat je met je servetje de heavy duty jus uitsmeert over je met zorg onderhouden baard. En als je toch van het type bent dat zijn baard goed onderhoudt, dan zul je vast je snor precies tot op je bovenlip hebben geschoren. Scheelt ook weer zeveren als je uit je glas drinkt en de voedselresten blijven in ieder geval niet zo snel op je bovenlip hangen. Je zou ook op kunnen letten met wat je eet: geen vette happen, geen draadvlees. En dit alles vervangen door een zeewiershake met tofubolletjes en wortelgemberrepen. Niet dus, je bent een echte vent, want je draagt een baard. Dus eet je vlees. En bij vlees hoort een dikke jus. Die druipt.

Nadat je tafelgenoten je hebben gecomplimenteerd met je uitmuntende tafelmanieren trek je jezelf even terug in het kleinste kamertje. Mocht dat nodig zijn, dan doe je dat ook even, maar waar ik op doelde is het verder verzorgen van je baard. Hierbij kun je denken aan het uitkammen van je baard om te voorkomen dat er later op de avond tijdens de borrel nog een kippenbout, of een halve koe uit je baard valt. Of je moet iets willen bewaren voor straks. Een paar druppels baardolie erin en je ruikt weer net zo fris als die Canadese houthakker na het rooien van tientallen Maple trees.

Fijne Kerstdagen en een spectaculair en gezond 2014 toegewenst!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like