Geen categorie

Gillette ontmaskerd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

In mijn top 5 van meest gevoerde discussies staan onder andere Baard VS Babyface en Gillette VS Open mes. Zoals iedereen wel weet domineert Gillette de markt wereldwijd als het op scheren aankomt. Maar wat is nou de waarheid achter Gillette ? De Baard Guru legt het uit..

Vroeger, begin eerste wereld oorlog, sloot King Camp Gillette een deal met het Amerikaanse leger. Alle soldaten zouden bij hun basis uitrusting een double edge razor en een kwast krijgen. Het leger nam toen meer dan 32 miljoen scheermessen af van King Camp. Na die verschrikkelijke oorlog bleven al die soldaten zich scheren met Gillette en raakte het open mes al gauw in de vergetelheid. Vergis je niet, met een double edge razor is niks mis, maar toen gebeurde dit. In 1971 kwam de Gillette met 2 bladen aan 1 kant uit. Dit scheermes met wegwerp kop werd een gigantische hit en zou de wereld van mannen verzorging voorgoed veranderen. In 1998 kwam de Mach3 uit en in 2006 de Fusion.
Stel je even voor dat je met elke slag 5 messen over je gezicht schraapt, nee niet voor elke man weg gelegd dus. Dan ben ik nog niet begonnen over Gillette scheerschuim en sensitive gel. Voor een hoop mannen ideaal maar voor de rest van ons een horrorverhaal. Overmatig gebruik van kleurstoffen en E-nummers icm een gebrek aan water zorgt de gel of schuim ervoor dat je huid en haar ontzettend uit droogt.

Laatst stond ik in de rij van de kassa bij de Kruidvat en zag hoe een man €67.95 uitgaf voor 12 navul mesjes van Gillette… dat is verdomme een hoop geld !

Kijk ook eens naar een Alternatief zoals Boldking of laat je baard lekker staan en ga van ’t geld dat je hebt bespaart bier drinken !

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like