product

Goed scheren met een scheerkwast

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Scheren kan iedereen en met alle techniek van tegenwoordig wordt het ook steeds makkelijker. Maar hoe moet je nu echt goed scheren met een scheerkwast? Lees hieronder de 3 tips die je helpen met het goed gebruiken van de ouderwetse scheerkwast.

1. MAAK DE HUID GOED NAT.

Scheren gebeurt veel te vaak in een rush. Zet desnoods de wekker een kwartiertje eerder en neem je tijd voor een goede scheerbeurt. Een goede voorbereiding is vereist en de eerste stap is om jouw huid goed nat te maken. Echt nat. Gebruik goed warm water en wil je het écht juist doen, laat dan een natte handdoek minimaal twee minuten jouw gezicht bevochtigen. De huid zal ontspannen en de baard wordt zachter.

2. MAAK DE SCHEERKWAST NAT.

In de tijd dat jij jouw huid met stap één prepareert voor een scheerbeurt, laat je ook de scheerkwast weken in een bakje warm water. Haal de kwast eruit en schudt het overbodige water uit de kwast. Eventueel kun je een handdoek gebruiken om het overtollige water eruit te knijpen. De kwast moest wel vochtig blijven, anders wordt de zeep niet zacht genoeg.

3. BRENG DE ZEEP AAN IN CIRKELS.

Het grote voordeel van een scheerkwast is dat deze de zeep veel regelmatiger en dichter op de huid aanbrengt dan jouw handen. Ieder stukje huid wordt bedekt en dat zorgt voor een veel fijnere scheerbeurt zonder trekkerig gevoel of irritatie. Door de zeep met de kwast in cirkels aan te brengen, zorg je voor een goede dekking. Bovendien zul je zien dat je minder zeep nodig hebt.

BRON Manners.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like