Lifestyle

Heb jij een bromance aan de gang?

Heb jij een bromance aan de gang?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Je hebt vriendschap en je hebt vriendschap. Als een vriendschap bij mannen bijzonder innig doch nog steeds platonisch is, heeft men het tegenwoordig wel eens over een ‘bromance’. Een bromance is een speciaal soort vriendschap die je iedereen zou gunnen, maar helaas niet voor iedereen is weggegeld. Dat wil overigens niet zeggen dat een gewone vriendschap niet ook fantastisch kan zijn, want vriendschap is natuurlijk gewoon iets heel moois. Maar hoe weet je of jij onderdeel bent van bromance? We proberen het te ontleden.

Fundament van vertrouwen

Een bromance is een dusdanig innige vriendschap dat hij niet kan bestaan zonder een solide fundament van vertrouwen. Zonder kun je niet delen wat je deelt als je echte bro’s bent. Vertrouw jij blind op jouw maat? Dan is alvast een heel belangrijk onderdeel van wat een bromance maakt op zijn plaats. Natuurlijk is er bij gewone vriendschappen ook sprake van vertrouwen, maar vraag je jezelf eens of hoe onvoorwaardelijk dat vertrouwen nu echt is.

Ondersteuning door dik en dun

In een gewone vriendschap beleef je gezellige momenten samen en help je elkaar af en toe eens waar nodig. In een bromance is er echt sprake van ondersteuning door dik en dun. Jij bent de eerste die gebeld wordt als er iets is en als jouw hulp nodig is, sta je zo snel mogelijk klaar, ongeacht hoe veel en vaak het nodig is. Voor je bro heb je simpelweg meer over dan voor anderen. Je biedt een luisterend oor, advies en troost wanneer dat nodig is, helpt met klussen en verhuizen en haalt elkaar op van het vliegveld, bij wijze van spreken.

Humor en lachen

Als het goed is, valt er in iedere vriendschap genoeg te lachen. Lachen verbindt immers. Maar met je bro ben je op lichte momenten bijna altijd wel aan het lachen. Je hebt inside jokes die niemand anders begrijpt en je deelt alles wat je grappig vindt met elkaar. Jullie humor sluit heel goed bij elkaar in, waardoor je je ook extra verbonden voelt. Anderen vinden het mogelijk zelfs een beetje irritant, maar dat is dan waarschijnlijk jaloezie.

Heb jij een bromance aan de gang?

Open en eerlijke communicatie

Bromances kunnen niet gebaseerd zijn op geslotenheid. Met je bro communiceer je open en eerlijk. Omdat je dat van elkaar kunt hebben, schept dat een extra sterke band van respect en vertrouwen. Je geeft elkaar eerlijke feedback, bent open over wat er speelt in je leven en in je hoofd en vindt begrip bij elkaar. Je bent empathisch naar elkaar toe en staat open voor alles wat de ander voelt, denkt en vindt. Dit alles gebeurt vanuit totale oprechtheid en gaat eigenlijk vanzelf. Door eerlijk tegen elkaar te zijn, help je elkaar ook groeien.

Gezamenlijke interesses en avonturen

Binnen elke vriendschap moet er ruimte zijn voor individualiteit, want geen twee mensen zijn hetzelfde. Maar het feit is dat bromances wel vaak worden versterkt door gezamenlijke interesses en avonturen die je samen onderneemt. Je gaat bijvoorbeeld samen sporten, plant samen roadtrips of uitjes, ontdekt samen nieuwe hobby’s of onderneemt uitdagende activiteiten met elkaar. Deze gedeelde ervaringen creëren herinneringen voor het leven en versterken de band tussen jullie.

Schuren met de partner

Schuur je wat met de partner van je bro, of hij met die van jou? Dat is ongemakkelijk, maar het hoort ook een beetje bij een bromance. In feite ben je een beetje concurrent van elkaar en ding je allebei naar de volledige aandacht en toewijding van die ene persoon. Daardoor zit je een beetje in elkaars vaarwater. Dat is dan ook de uitdaging van een bromance: het gezond houden en ruimte bieden voor een individueel liefdesleven naast die innige vriendschap zonder dat dat het einde van de bromance betekent.

Een bromance is dus niet zomaar een vriendschap, het is een soort relatie waar je ontzettend veel uithaalt, op fysieke intimiteit na. Dat is dan ook meteen een beetje het probleem, want eigenlijk heb je bijna alles wat je nodig hebt al in je bro, en blijf je toch op zoek naar een partner voor de rest. Maar die partner verwacht natuurlijk wel meer van je. Zo vormt een bromance tegelijkertijd een fantastische verrijking van je leven, maar ook een hoofdpijndossier op het moment dat je het moet gaan combineren met een relatie. Vaak is het helaas te pijnlijk om van een bromance te moeten afschalen naar een gewone vriendschap en kun je elkaar daardoor uit het oog verliezen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like