Geen categorie

Het beste resultaat bij het laten groeien van een volle baard

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De voorbereiding
Het eerste dat je moet doen is vaststellen of je wel een volle baard kunt laten groeien. Bij lang niet iedereen biedt de haargroei voldoende gezichtsbedekking om dit voor elkaar te krijgen. Laat dus eerst een proefbaard staan: overal stoppeltjes, behalve op het bovenste deel van je wangen en op je hals natuurlijk. Na een week moet deze proefbaard een duidelijk beeld geven waar op je gezicht de snelst groeiende haren zitten en waar de langzaamst groeiende en waar helemaal geen haar wil groeien. Je hoeft je geen zorgen te maken over een stukje haarloze huid vlak onder je mond. Die kale plek zorgt er alleen maar voor dat wat je daar dan ook omheen wilt laten groeien, nog duidelijker afgetekend is. Als je nog niet weet wanneer je het beste aan een proefbaard kunt beginnen, maak dan van te voren een plan om er een vakantiebaard van te maken.

Draag hem met stijl
Laat je spiegel het komende half jaar niet links liggen. De tijd die nodig is om je volle baard volwassen te laten worden, geeft jou de perfecte mogelijkheid om te onderzoeken hoe de verschillende hoeveelheden gezichtshaar de contouren van je gezicht beïnvloeden. Zoals criminelen maar al te goed weten, is een volle baard een geweldig middel om je natuurlijke gezichtsvorm te benadrukken of te verbergen. Je zou jouw baard bijvoorbeeld langer kunnen laten groeien om een rond gezicht slanker te laten lijken of je trimt de baard vierkant aan de onderkant om een puntige kin te verbergen. Bepaal welke stijl het beste bij jou zou passen en werk je baard tijdens de groei bij om deze vorm te bereiken.

Moet ik nog meer weten?
Tijdens de eerste weken kan het laten groeien van een baard minder aangenaam aanvoelen. Je huid moet wennen aan het gevoel. Een goede, hydraterende crème zonder al te veel geurstoffen kalmeert de irritatie. Een baard- of haarconditioner kan ook helpen de jeuk te verminderen. Je kunt de baardverzorging naar een hoger plan tillen door baardolie aan te brengen, zodat je baard er gezonder uitziet en mooier van kleur is. Je baard voelt ook aangenamer aan en ziet er beter uit als je hem goed in vorm houdt en haartjes die te snel groeien afknipt. Als de door jou gekozen lengte is bereikt (of lengten, als je je artistiek wilt uitleven), moet je je baard blijven onderhouden. Om er als een echte man uit te zien moet je goed op je baard letten en hem goed verzorgen.

BRON Philips

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like