Geen categorie

Het interieur en De Baard

Barber at The Conservatorium Hotel
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vanuit een stukje beroepsdeformatie ben ik bovengemiddeld geïnteresseerd in alles wat met inspirerende interieurs te maken heeft. En dat ik als baarddrager en als gastschrijver op De Baard ook iets heb met baarden, dat mag duidelijk zijn. Hoe cool is het als deze 2 werelden tezamen komen? Übercool dus. Laat dat het geval zijn geweest onlangs….

Even wat voorgeschiedenis: ARC is een jaarlijks terugkerend evenement dat bestaat uit een tweetal onderdelen, namelijk de ARC Talks (een serie korte, krachtige en inspirerende presentaties) en  de ARC Awards (de feestelijke uitreiking van prijzen op het gebied van architectuur, interieurarchitectuur en productontwerp van het afgelopen jaar.

Dit jaar vond de ARC13 plaats in De Kuip te Rotterdam. De ARC13 Interieur hierin heeft als doel het dichter bij elkaar brengen van de werelden van ontwerp, opdrachtgeverschap en productvormgeving. Binnen deze categorie waren een drietal projecten geselecteerd, waarvan de winnaar werd geselecteerd op het realiseren van een interieurproject dat zich onderscheid ‘door een geslaagde symbiose van gebruik, techniek en esthetiek’.

Een van de drie genomineerden was Ard Hoksbergen (1981, http://www.ardhoksbergen.nl/profiel/). Mocht de naam jullie nog niets zeggen, dan zal zijn genomineerde project dat zeker te weten wel doen: Scheersalon Barber in Amsterdam. Jammer genoeg is Ard er niet met de hoofdprijs vandoor gegaan, maar de eeuwige roem steekt hij toch maar mooi in zijn zak. Net zoals deze vermelding op De Baard. Wat op zichzelf natuurlijk ook een geweldige prestatie is.

Opening eindexamenexpositie Academie van Bouwkunst 2011

Kenmerkend in zijn ontwerp en realisatie, zijn de toepassing van onbewerkte en natuurlijke materialen die op hun beurt zorgen voor de rauwe, maar warme sfeer die er heerst. Leuke eyecather is het gebruik van de koperen leidingen die als een spinnenweb door het interieur heenlopen. Het gebruik van de metrotegels op de wanden verwijst naar de barbershops zoals die in de jaren 20 in de grote steden vaak te vinden waren.

Ard, ik ken je niet persoonlijk, maar toch van harte gefeliciteerd met je nominatie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like