Baarden

Het juiste kapsel bij je baard vinden? Zo doe je dat!

Het juiste kapsel bij je baard vinden
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als het gaat om het dragen van een baard, dan moet alles natuurlijk perfect zijn. Des te vreemder is het dat zo weinig mannen ook aandacht besteden aan het kapsel bij de baard. Het haar op het hoofd wordt lang niet zo goed verzorgd als het haar op de kin. Aan de hand van het soort baard dat je draagt moet je namelijk ook een bepaald soort kapsel kiezen. De volgende zaken spelen hierin een rol. Zo kan ook jij voortaan de juiste haardracht vinden die past bij jouw imago. Daarbij zijn een aantal punten zeer belangrijk te noemen.

Ondergeschikt maken aan de baard

Wanneer je over een goede baard beschikt, dan moet je dit voortaan gaan zien als jouw unique selling point als mens. Dat betekent dus ook dat je baard je sterkste punt is in je uiterlijk. Het is dan dus niet de bedoeling dat een opvallend kapsel de aandacht van je baard afleidt. Zorg dus altijd voor een kapsel dat ondergeschikt is aan je baard. Dat hoeft niet te betekenen dat je helemaal niks met je haar mag doen, het is alleen belangrijker dat je je baard vooropstelt als je alles bij elkaar gaat matchen. Zorg hier dus voor.

Waar voel je je goed bij?

Ook heel belangrijk is het gevoel dat je hebt bij de manier waarop je zowel je baard als je haar draag. Zelfvertrouwen is een groot goed. Daarom is het belangrijk dat je een kapsel en een baard kiest waarmee jij je op je best voelt. Maak het dus niet langer dan nodig, maar laat het ook lekker groeien wanneer jij daar een goed gevoel bij hebt. Op die manier zal je je bijna als vanzelf al goed gaan voelen over zowel je haar als je baard en kan er dus eigenlijk niet veel meer fout gaan.

Doe er altijd iets aan

Wat niet onderschat mag worden, is de zorg die je zowel aan je haar als je baard moet besteden. Je kapsel moet in ieder geval een bepaalde mate van styling ondergaan. Zelfs wanneer je stijl rommelig moet zijn is dit van groot belang. Wanneer je zorgt dat er een beetje model in zit, dan zal alles al snel een flink stuk beter voor de dag kunnen komen. Dat is natuurlijk wel een heel belangrijk punt van aandacht. Draag je lang haar? Denk er dan eens aan om het strak naar achter in een knot te trekken.

Volg de trends van het moment

Natuurlijk kan je het heel lastig voor jezelf maken door allerlei lastige kapsels te bedenken waarmee je afwijkt van de menigte. Aan de andere kant zijn trends er natuurlijk niet voor niets. Daarom is het dus ook altijd aan te raden om eens te bekijken welke mogelijkheden er liggen op elk gegeven moment. Wanneer je iets ziet wat je aanspreekt, dan hoef je het jezelf niet onnodig lastig te maken. Stap een herenkapper van enige kwaliteit binnen en vraag of dit kapsel ook bij jou aangemeten kan worden. Dan ben je direct van al het moeilijke gedoe af.

Kies een richting en houd die aan

Ook niet onbelangrijk: maak een keuze. Een probleem van veel mannen als het gaat om kapsels en baarden is de besluitenloosheid. Waar mannen normaal gesproken behoorlijk besluitvaardig zijn, ook als het een verkeerd besluit is, daar kan het op het vlak van haargroei dagelijks tot grote keuzestress leiden. Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Wanneer je iets goeds gevonden hebt, is er geen enkele reden om het anders te doen. Kies dus een haardracht en een baard en blijf hierbij. Als je de voorgaande tips hierbij in acht hebt genomen, kan er per definitie weinig fout gaan.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like