Baarden

Hipster én papa zijn: de voor- en nadelen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het is het grondrecht van de man om een epische baard of snor aan zijn gezicht te hebben en dat te combineren met een outfit dat net even doordachter en stijlvoller is dan dat van de gemiddelde man op een gewone dag. Als hipster verschaf je jezelf het recht om je uiterlijk en stijl zeer serieus te nemen. Het vaderschap is echter ook serieus te nemen. Hoe combineert dat eigenlijk, hipster én papa zijn? We bespreken een aantal voordelen en nadelen.

Nadeel: kind gaat geheid aan je baard of snor trekken

De baard of snor van een hipster is doorgans geprononceerd. Baarden steken stijf naar benden en snorren hebben puntjes die naar boven wijzen. Met lange gezichtsbeharing kun je natuurlijk voor mooie modellen voor je baard en snor zorgen, maar het is voor je kind ook een uitnodiging om eraan te gaan trekken. Dat is niet alleen vervelend omdat je je gezichtsbeharing in model wilt houden, maar ook omdat het simpelweg pijn doet als er iemand aan je baard of snor gaat trekken.

Voordeel: kind weet je te herkennen in de drukte

Een hipster is makkelijk te identificeren aan zijn op en top verzorgde gezichtsbeharing. De baard en/of snor trekken meteen de aandacht, omdat het doorgaans niet om een flauw baardje of snor gaat maar een meesterwerk. Daarnaast is er natuurlijk ook het nette outfit waarmee een hipster altijd opvalt als de meest stijlvol geklede persoon in de omgeving. Dat heeft het voordeel dat ook je kinderen je gemakkelijk kunnen herkennen in een drukke omgeving. De kans op paniek omdat ze papa uit het oog verloren zijn, is dus een stuk kleiner als je papa een hipster is.

Nadeel: zelf Sinterklaas of kerstman spelen wordt moeilijk

Je kunt maar één baard dragen, en in jouw geval is dat de baard die je zelf hebt laten staan. Het nadeel daarvan is dat het verdomd lastig wordt om zelf Sinterklaas of kerstman te spelen voor je kinderen. Een witte baard over je eigen baard en/of snor plakken gaat niet echt. Wellicht kun je als je een aantal tientallen jaren wacht en je baard vanzelf wit is geworden Sinterklaas of kerstman spelen voor je kleinkinderen. Hoewel die dan weer verdacht veel op opa lijkt.

Voordeel: kans dat tekeningen lijken is groter

Menig vader hangt plichtmatig de tekeningen van zijn kind met een koelkastmagneet aan de koelkast. Vaak is de gelijkenis tussen papa en de verschijning op de tekening die wel degelijk papa moet voorstellen ver te zoeken. Omdat een hipster veel meer onderscheidende uiterlijke kenmerken heeft dan de gemiddelde niet-hipster, is de kans groter dat jouw kind een tekening maakt die wel op jou lijkt. Dankzij de baard en/of snor en de stijlvolle outfits.

Nadeel: dure kleding wordt vuil

Als hipster besteed je veel zorg en aandacht aan je outfit. Stijl is immers een belangrijk onderdeel van het hipster zijn. Dus investeer je geld in mooie kledingstukken en koop je niet zomaar wat er die dag afgeprijsd is. Maar een kind heeft daar natuurlijk geen oog voor. De kans dat jouw favoriete kleding onherstelbaar bevuild wordt door je kind is levensgroot. Dus dat wordt een schort dragen om schade te voorkomen.

Voordeel: je kind leert al vroeg wat stijl is

Als je iets niet ontzegd kan worden als hipster, is dat je stijl hebt. Je draagt een weloverwogen outfit en je gezichtsbeharing houd je tot in de puntjes (van je snor) bij. Dat gevoel voor stijl is geheid een bron van inspiratie voor je kinderen, of in ieder geval je zoon. De kans dat jij een zoon met een gevoel voor stijl opvoedt is dus groot, en dat is toch weer mooi meegenomen.

Nadeel: je kind kan ermee gepest worden

Alles wat anders is, kan voor kinderen reden tot spot zijn. Voor volwassenen ook natuurlijk, maar kinderen hebben als kenmerk dat ze vaak nog niet het filter van sociaal wenselijke uitingen hebben. De kans dat jouw kind opmerkingen krijgt omdat zijn of haar papa er anders uitziet dan de andere papa’s is daarom aanwezig. Pesten is immers helaas geen zeldzaamheid op scholen.

De nadelen moet je natuurlijk op de koop toe nemen, want het is veel te leuk om papa te zijn. Als je accepteert dat er aan je baard of snor getrokken wordt en misschien wat beter moet oppassen met wanneer je welke kleding aantrekt, kun je prima het vaderschap met het hipster zijn combineren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like