Baarden Lifestyle

Hoe maak je je baard schoon na carnaval?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De zotte carnavalsdagen zitten er weer op. Door al dat gehos en gefeest kan het zijn dat je gezicht en baard er flink onder hebben geleden. Ben je nog alle confetti uit je baard aan het plukken en plakt ie van al het gemorste bier? Volg dan de volgende tips om je baard weer schoon te krijgen na carnaval:

1. Wassen

Dit is misschien wat voor de hand liggend, maar wel belangrijk voor in je routine. Het zou je verbazen hoe veel mannen het vergeten om hun baard te wassen als ze onder de douche staan. Maar een baard is niet veel anders dan haar op je hoofd, dus deze moet je ook met shampoo wassen. Je kan er trouwens ook voor kiezen om alleen water te gebruiken. Dan kom je al een heel eind.

2. Baardolie

Baardolie is een echte must in de verzorgingsroutine voor je baard. Deze olie verzorgt niet alleen de haren, maar ook de huid onder de baard. Baardolie is te verkrijgen in allerlei lekker geurtjes, dus je baard kan ook nog eens lekker ruiken.

3. Kammen

Als je houten kam gebruikt, wordt je baard niet zo snel statisch. Daar heb je sneller last van bij langere baarden en zeker in de wintertijd.

4. Huidverzorging

Ook deze tip is vanzelfsprekend. Zolang je huid goed verzorgd is, wordt je baard ook verzorgd. Zorg er dus voor dat je gezicht gehydrateerd en gereinigd is. Want een stralende huid betekent een stralende baard.

baard trimmen

5. Trimmen

Trimmen is niet alleen belangrijk voor een verzorgd uiterlijk, maar ook voor de conditie van je baardharen. Door het regelmatig trimmen van je baard voorkom je dat de haren hard worden. Door zachte haren wordt de huid ook minder snel geïrriteerd en een rustige huid wordt niet vet of vies. En dat is weer bevorderlijk voor je baard.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like