Lifestyle

Hoe strik je een vlinderdas? Een stappenplan!

Hoe strik je een vlinderdas? Een stappenplan!
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een vlinderdas kan onderdeel zijn van een formeel outfit als onderdeel van een dresscode zoals black tie of white tie, maar natuurlijk ook van een leuk en hip dagelijks outfit. Het is een klassieke en stijlvolle manier om een outfit compleet te maken. Maar om er een te dragen, moet je wel weten hoe je hem moet strikken. Een vlinderdas strikken kan best een uitdaging lijken, maar met een beetje oefening en geduld is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te leren. Om je daar een handje bij te helpen, hebben we een stappenplan voor je gemaakt voor het maken van die mooie vlinderstrik.

Stap 1: Leg de vlinderdas om je nek

Het eerste wat je moet doen om je vlinderdas te strikken, is hem ter hand nemen en om je nek leggen. Daarbij is het belangrijk dat de ene kant net iets langer is dan de andere. Om precies te zijn moet de lange kant ongeveer twee keer zo lang zijn als de korte kant. Anders kom je tijdens het strikproces niet uit en kun je weer opnieuw beginnen.

Stap 2: Kruis de lange kant over de korte kant

Heb je je vlinderdas op de juiste wijze klaar hangen om je nek? Check nog een keer of het lengteverschil tussen de korte kant en de lange kant klopt zoals voorgeschreven. Is dat het geval? Kruis dan vervolgens de lange kant over de korte kant, een actie die je wellicht doet denken aan het strikken van een stropdas. De bedoeling is dat er nu een lus ontstaat aan de onderkant.

Stap 3: Steek de lange kant door de lus

Heb je de lus gecreëerd aan de onderkant? Goed zo! Dan moet je nu de lange kant van de loshangende vlinderdas door die lus aan de onderkant steken. Trek hem vervolgens strak aan. Er ontstaat nu een knoopje aan de bovenkant van de vlinderdas.

Hoe strik je een vlinderdas? Een stappenplan!

Stap 4: Vouw de korte kant naar boven

Is het gelukt om het knoopje te maken? Mooi, dan kun je verder met het strikken. De volgende stap is om de korte kant van de loshangende vlinderdas ter hand te nemen en omhoog te vouwen. Zorg ervoor dat deze recht omhoog gaat wijzen.

Stap 5: Leg de lange kant over de korte kant

Heb je de korte kant van de loshangende vlinderdas nu omhoog staan? Dan is het tijd voor de volgende actie om het strikken van je vlinderdas te volgbrengen. Leg nu de lange kant van de vlinderdas over de korte kant heen. Het gevolg is als het goed is dat er nu een lus ontstaat.

Stap 6: Steek de lange kant door de lus

Is het gelukt om een lus te laten ontstaan? Dat is mooi, want dan kun je verder met het strikken van je vlinderdas. De bedoeling is dat je nu de lange kant van je vlinderdas door de lus aan de bovenkant heen trekt. Vervolgens moet je hem weer een keer strak aantrekken. Je bent nu al bijna klaar met het strikken van je vlinderdas!

Stap 7: Maak de vlinderdas op maat

Heb je de lange kant door de lus getrokken en hem strak aangetrokken? Mooi zo. Wat je nu nog rest, is om de vlinderdas omhoog te trekken. Nu moet je er nog voor zorgen dat hij mooi komt te zitten. Maak de vlinderdas netjes op maat door de korte kant naar boven of naar beneden te schuiven. Doe dit net zo goed totdat je vlinderdas mooi in het midden zit. Uiteraard is ook het draagcomfort van belang. Zorg er daarom voor dat je vlinderdas niet te strak zit, maar vermijdt ook dat hij te los zit, want dat ziet er niet netjes uit.

En voilà, je vlinderdas is gestrikt in zeven simpele stappen! Eigenlijk is het dus helemaal niet zo moeilijk en lijkt het een heel eind op het strikken van een stropdas. Met een beetje oefening zal het zelf strikken van een vlinderdas steeds gemakkelijker worden en zul je binnen de kortste keren een expert zijn. Dat is natuurlijk een uitstekende reden om steeds vaker een te dragen Een vlinderdas is immers een tijdloze accessoire dat elke outfit naar een hoger niveau kan tillen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like