Geen categorie

Hoe zorg je goed voor je jeans?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat staat er beter bij een baard dan een goede jeans? (Bekijk eens de foto´s bij dit artikel en je begrijpt wat we bedoelen.) In je favoriete jeans kun je wonen. Die trek je het liefst nooit weer uit. Hoewel ´ie er best een beetje versleten uit mag zien, wil je niet dat die kostbare broek stuk gaat en in de vuilnisbak moet. Maar troost je; jij hebt veel invloed op de levensduur van je pronkstuk. Met een beetje liefde en goede zorg, kun jij de broek jarenlang deel laten uitmaken van je garderobe.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen de jeans eenvoudigweg nooit te wassen. Echter, zoals je vast weleens gemerkt hebt gaat de broek na verloop van tijd toch stinken. Dat een broek onfris gaat ruiken, heeft te maken met de bacteriën die, samen met huidcellen, vanaf je huid in de stof van de broek gaan zitten. Het zijn deze bacteriën die de slechte geur veroorzaken.

Wassen

Levi´s adviseert een jeans vooral niet te vaak te wassen. Veel wassen zorgt er namelijk voor dat de broek krimpt en dat de kleuren vervagen. Ook milieutechnisch is dit beter; je bespaart er energie en water mee. Als je de jeans wast, kun je die het beste binnenstebuiten in de wasmachine stoppen en op koude temperatuur wassen. Op een natuurlijke manier laten drogen is beter dan in de droger.

Als je een heel donkere jeans hebt en verkleuren zoveel mogelijk wilt tegengaan, kun je de broek op de hand wassen. Stop de jeans daarvoor binnenstebuiten in een emmer met koud water en een beetje mild wasmiddel en laat deze even weken.

Invriezen?

Sommigen zweren erbij; anderen gruwelen ervan: je jeans nooit wassen, maar in plaats daarvan regelmatig een nachtje in de diepvries leggen. Er wordt wel beweerd dat die methode ervoor zorgt dat een groot deel van de bacteriën uit de jeans gedood worden, waardoor vieze geurtjes verdwijnen. In hoeverre deze truc werkt, daar wordt al jaren hevig over gediscussieerd. Misschien het proberen waard?

Toch toe aan een nieuwe broek? Of je ideale jeans gewoon nog niet gevonden? Jeans van Levi´s en andere merken vind je onder meer op Peterhahn.nl.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like