Geen categorie

How to Beard

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Toen De Baard me vroeg of ik af en toe wat wilde schrijven voor de site vond ik dat niet alleen erg leuk, maar ook wel een eer. Het leek me leuk om eens wat meer bezig te zijn met dingen om het fenomeen baard heen dan alleen maar met de producten die ik als Damn Good Soap Company maak. Maar nu krijg ik de laatste tijd veel vragen over het verzorgen en goed onderhouden van je baard. Vragen over jeukende huid, weerbarstige haren en uit de hand lopend gezichtshaar. Daar moet je dan wel wat mee natuurlijk. Vandaar dit stukje, even een kort overzicht van wat er mogelijkheid is qua baardverzorging. Oftewel, How To Beard.

1. In den beginne

Voor een baard kies je volgens mij. Ik liep als lui scheerder al jaren met een stoppelbaardje rond die er dan weer afging wanneer het teveel ging jeuken. Dat is “ik scheer me niet”. Een baard begint als je zegt “ik laat hem staan” en dan begint er een nieuw hoofdstuk, eerst laat je het allemaal gewoon maar gaan, maar uiteindelijk zal je er wat mee moeten doen.

2. Je stijl

crazywiseWat voor baard neem je dan, dat is de volgende vraag. En dan kan je op talloze sites terecht met honderden plaatjes van baarden. Je kan een analyse maken van je gezichtsvorm en de best passende baard uitkiezen. Je kan je kapper vragen. Maar wees eerlijk, jij kiest je baard niet, hij kiest jou. Wat voor baard je neemt hangt gewoon helemaal af van hoe het haar uit je hoofd groeit. Je kan een grote volle baard willen, maar met een paar stukken op je wang waar niets groeit is die droom snel over. Je kan een smal gestyled baardje willen, maar als je dan net heel veel haargroei hebt is dat ook geen optie. Kijk hoe je haar groeit en hou dat dan netjes. Regelmatig trimmen en bijwerken en dan komt het helemaal goed.

3. Bijhouden

Maar dan wordt het interessant. Hoe zorg je nou dat die baard zo blijft zoals je wilt? Als je er niets mee doet bestaat de kans dat je baard hard wordt, pluizig en droog. Naast schoonhouden en kammen zijn er een aantal producten die je kunnen helpen. Of en welke hulp je wilt gebruiken is up to you.

Shampoo: Baard is haar, dus hem schoonhouden met shampoo kan prima, maar je kan erover nadenken om speciale baardshampoo te gebruiken. Baardharen zijn namelijk wel harder dan de haren op je hoofd en omdat shampoo vaak ook erg ontvet, is een meer verzorgende shampoo wel beter. Gewoon een keertje proberen zou ik zeggen.

Baardolie: Baardolie verzorgt je huid onder je baard en de baard zelf. Hierdoor worden je haren zachter, krijgt je baard een gezonde glans en heb je geen last meer van een geïrriteerde huid. Met zachtere haren zijn je wilde haren al beter in toom te houden en ziet het er allemaal een stuk beter uit.

howtobeardoil

Baardbalsem: Hoe cool je baard ook is, soms is ie gewoon niet goed te hanteren. En dat is ook de charme van je baard, die moet een beetje eigenwijs zijn, tenminste dat vind ik. Dan is baardbalsem een mooi product. Het verzorgt je huid en haar, maar heeft ook een lichte “hold” waarmee je je baard in vorm kan brengen.

howtobeardbalm

Snorrenwax: Heb je een baard, dan is er meestal ook een snor bij. Snorrenwax is voor het in toom houden van je snor of om er een mooi kunstwerk van te maken. Het mooie van snorrenwax is dat het nog multifuncioneel is ook, je kan het namelijk ook gebruiken om die echt onhandelbare haren in je baard te temmen.

howtomoustachewax

4. Het belangrijkste

Het belangrijkste van je baard is echter iets heel anders. Je kan hem nemen, stylen, bijhouden wat je wilt, als je hem niet draagt met trots zal het gewoon niet gaan werken. Wees lief voor je baard en hij zal lief voor jou zijn. Beard On!

Jasper (Damn Good Soap Company)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like