Baarden

Je baard kammen: hoe pak je dat aan?

Je baard kammen: hoe pak je dat aan?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het hebben van een baard schept ook de verplichting om hem goed te verzorgen. Het kammen van je baard is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging van je baard. Het zorgt er niet alleen voor dat je baard er netjes en verzorgd uit blijft zien, maar het kan ook helpen om vervelende klitten en knopen te voorkomen. We bespreken een aantal tips voor het op een goede wijze kammen van je baard én je snor.

Gebruik de juiste kam

Baardhaar is een ander beest dan hoofdhaar. Je baard heeft dikkere haren die aardig in de war kunnen raken. Een gewone kam is daarom eigenlijk niet geschikt om je baard mee te kammen. Het is belangrijk om een kam te gebruiken die geschikt is voor je baard. Een baardkam is speciaal ontworpen om door de dikke haren van je baard te glijden en het haar te ontwarren zonder de haren te beschadigen. Kies bij voorkeur voor een kam met brede tanden, zodat je gemakkelijk door je baard kunt kammen zonder het haar te breken.

Kam je baard regelmatig

Het is belangrijk om je baard regelmatig te kammen. Zou houd je klitten en knopen eruit en houd je je baard gezond. Hij zal er dan ook netjes en verzorgd uitzien, en dat is toch wat je wilt. Je kunt dit bijvoorbeeld inbouwen in je routine door het na het douchen te doen. Dan profiteer je er ook van dat je baard nog vochtig is en daardoor wat soepeler is.

Begin bij de nek

Het is verstandig om een goede volgorde aan te houden bij het kammen van je baard. Begin met het kammen van je baard vanaf de onderkant, bij je nek. Kam de haren rustig en voorzichtig naar beneden. Werk dan vervolgens langzaam omhoog naar de wangen en de kin, waarbij je de haren telkens in dezelfde richting kamt.

Je baard kammen: hoe pak je dat aan?

Oefen niet te veel druk uit

Klitten en knopen kunnen hardnekkig zijn. Toch moet je er niet als een gek op los gaan om ze eruit te halen. Oefen niet te veel druk uit bij het kammen van je baard, want hierdoor kan je haar breken. Kam je baard liever voorzichtig en rustig, zodat je de haren niet beschadigt. Daar wordt hij immers niet mooier van.

Gebruik baardolie

Na het kammen van je baard, kan het zeker geen kwaad om hem van wat extra verzorging te voorzien in de vorm van het aanbrengen van een fijne baardolie. Baardolie kan helpen om je baard zacht en glanzend te houden, en kan ook helpen om klitten en knopen te voorkomen. Breng een paar druppels baardolie aan op je handpalm en wrijf het vervolgens in je baardharen. Kam daarna je baard om de olie gelijkmatig te verdelen.

Kam je snor apart

Als je een snor hebt, is het verstandig om deze apart van je baard te kammen. Gebruik hiervoor een kleinere kam met fijnere tanden en niet dezelfde kam als voor je baard, zodat je de haren van je snor beter kunt scheiden. Begin bij de bovenlip en werk rustig naar beneden, waarbij je de haren van je snor telkens in dezelfde richting kamt, net als je bij je baard hebt gedaan.

Gebruik baard- en snorwax voor styling

De verzorging van je baard en snor hoeft niet klaar te zijn na het kammen en het eventueel aanbrengen van baardolie. Je wilt ze misschien ook nog mooi in model brengen. Niets mis met een beetje ijdelheid, immers, als je er goed uit wilt zien. Als je je baard of snor wilt stylen, gebruik dan een baard- of snorwax. Dit helpt om de vorm van je baard of snor te behouden en om wilde haren onder controle te houden. Breng een kleine hoeveelheid wax aan op je vingertoppen en werk het in in je baard of snor.

Het kammen van je baard is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging van je baard. Investeer in die baardkam en die baardolie als je goed voor je baard wilt zorgen en wees voorzichtig met je baard, want hij is kwetsbaarder dan je denkt. Laat hem je pronkstuk zijn door hem er mooi en gezond uit te laten zien en behandel hem met liefde. Voor je snor geldt uiteraard hetzelfde!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like