Lifestyle

Je schaamhaar scheren: de voors en tegens

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De schaamstreek van mannen is van origine een rijkelijk behaarde zone van het lichaam. Het scheren van de schaamstreek bij mannen is dan ook een trend die zich nog niet zo heel erg lang aan het ontwikkelen is (hoewel dit voor vrouwen natuurlijk een aantal decennia geleden ook nog niet de standaard was). Moet je daarom je schaamhaar scheren, of zijn mannen die hun schaamhaar scheren minder mannelijk? Die keuze laten we graag in het midden, maar we bespreken wel graag de voors en tegens van het scheren van je schaamstreek met je.

Voor: geen onaangename geuren

Of je naast het markeren van je schaamstreek nog enige functie kunt toedichten aan je schaamhaar laten we in het midden, maar wat wel een feit is, is dat je schaamhaar niet het meest welriekende deel van je lichaam is. Het houdt zweet vast en brengt vele tijd door in een onderbroek met je genitaliën, waar het ook niet lekkerder van gaat ruiken. Daar heb jij zelf misschien maar weinig last van, maar je partner wel als die zich met het hoofd in die regionen begeeft. Om deze nare geurtjes te voorkomen, is je schaamharen scheren natuurlijk een goede oplossing.

Tegen: jeuk

Net zoals bij je baard, kan het aangroeien van je schaamhaar voor jeuk zorgen, alleen dan op een plek waar je moeilijk kunt krabben in het openbaar. Het vervelende is dat je je pas weer kunt scheren of andere verwijderingsmethodes kunt toepassen wanneer het haar weer tevoorschijn komt. Dat betekent dat je iedere keer weer de jeuk zult moeten doorstaan, en dat is natuurlijk best vervelend en onhandig. Dit zou uiteindelijk een reden kunnen zijn om de haren in je schaamstreek dan toch maar te laten staan.

Voor: fijner voor je partner

Net zoals jij zelf wellicht je voorkeuren hebt over of jouw partner daar beneden behaard is of niet, zal jouw partner daar ook gedachten over hebben. Het kan immers best zo zijn dat diegene de nabijheid van schaamhaar niet erg prettig vindt wanneer hij of zij jou bevredigd. Aangezien je vast nog vaker bevredigd wilt worden, is de service van je schaamstreek scheren eigenlijk een kleine moeite. Het kan overigens ook zo zij dat je partner het mooier vindt als je wél je schaamhaar laat staan. Bespreek het daarom, want je wil natuurlijk wel aantrekkelijk gevonden blijven worden door je partner.

Tegen: je moet het bijhouden

Zoals hierboven al aangestipt moet je het verwijderen van je schaamharen bijhouden om ‘kaal’ te blijven daarbeneden. Doe je dat niet, dan ziet het er echt niet uit. Het is of een nette bos, of kaal, en alles daartussenin is geen porem. Maar hoe moet je je schaamhaar scheren of verwijderen? Je kunt natuurlijk ouderwets het scheermes erbij pakken, maar dan komen de haren het snelst terug. Je kunt ook je schaamhaar harsen, maar dat is een pijn die alleen vrouwen kunnen doorstaan. Er is ook ontharingscrème voor je schaamhaar, en dat is misschien wel de prettigste oplossing. Tenzij je een gevoelige huid hebt, dan moet je ermee oppassen.

Voor: geen haaruitval

We weten niet wat het is met schaamhaar, maar het wil nog wel eens uitvallen. Loop een gemiddeld openbaar toilet binnen en kijk op de rand van de urinoirs om te bevestigen dat dit inderdaad het geval is. Het kan niet zo zijn dat mannen massaal vrijwillig haren uittrekken om daar te deponeren. Het achterlaten van schaamharen links en rechts lijkt ons niet heel wenselijk om verschillende redenen. Heb je je schaamhaar afgeschoren, dan kan het ook niet uitvallen en dat is natuurlijk pure winst.

Tegen: je ziet eruit als een jongetje

Mannen zijn traditioneel harigere wezens dan vrouwen. Harigheid wordt dan ook wel geassocieerd met mannelijkheid. Dat zou een reden zijn om zo min mogelijk te scheren. Nergens kan het echter zo afdoen aan je mannelijkheid als daarbeneden. De laatste keer dat onze schaamstreek onbehaard was, was als kind. Verwijder je de haren in de schaamstreek, dan loop je dus het levensgrote risico om eruit te zien als een jongetje met een bovengemiddeld grote piemel. Daarnaast staat borsthaar en/of een baard in combinatie met een kale schaamstreek op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd. We zeggen het maar even, voor het geval je van plan was om naar de sauna te gaan.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like