Geen categorie

Leven met een baard

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We liepen hier al langer mee rond en wat is nu de beste plek om dit te bespreken, inderdaad op onze eigen website, debaard.nl. Maar waar hebben we het dan over? Over het volgende. Wij hebben zelf al 6 jaar een baard, was altijd een stoppelbaard en soms iets langer maar pas 3 jaar laten we de baard echt lang groeien. Vergeet even afgelopen november;) we kunnen zeggen de baard is alweer goed terug.

Opmerkingen die we vaak hebben gehoord in de afgelopen jaren zijn: ga je nu eens scheren, ziet er toch niet uit, Taliban, Sinterklaas, zwerver etc. Voor sommige mensen kloppen die opmerkingen ook zeker wel. We zien wel eens baarden voorbij komen dat we denken man ga eens langs de barbier en laat hem even mooi in model knippen (is uiteraard ook maar een mening). Maar wat wij de afgelopen 2 jaar hebben gezien en gehoord en wat we ook vooral bij barbershops zien klopt hier helemaal niets van. De meeste mannen die je met een baard ziet verzorgen die ook echt met veel tijd en liefde, het is toch een beetje ons trots als baarddrager. Want ook al hebben we laatst een feitje gedeeld dat je meer dan 3.000 uur van je tijd doorbrengt in de badkamer, met een baard kom je daar dicht bij in de buurt en misschien ga je er wel overheen.

Een baard heeft veel tijd en verzorging nodig als je er goed bij wilt lopen. Denk alleen al aan je baard wassen, de lange haren wegknippen, je baard strak in model houden door de verdwaalde haren weg te scheren. Daarnaast zijn er een hoop baarden die er ook producten voor gebruiken, denk aan baardolie, baardwax en snorrenwax om niet te vergeten dat je je baard ook moet borstelen. Al met al ben je dus wel even zoet om verzorgd een baard te dragen en dat weten veel mensen (vooraal baardloze en vrouwen) niet. Die denken de baard groeit vanzelf daar hoef je niets aan te doen om hem in top vorm te houden.

Daarnaast gaan mannen die hun baard verzorgen nog een stapje verder. Ze lopen er graag verzorgd bij. Ze denken aan alles, niet alleen hun baard maar ook hoe ze gekleed gaan en dat de haartjes goed in model zitten. Mannen met baarden zien er vaak verzorgder uit dan een hoop mensen zonder baard. Een baard draag je met trots omdat je het zelf wilt en niet omdat het hip is of omdat een ander het wilt.

Wat we duidelijk willen maken, mannen met baarden zijn niet vies. Ze zijn trots op hun baard en willen dat ook laten zien. En naast het verzorgen van de baard verzorgen ze ook zichzelf, kijk maar eens naar de afbeelding bij dit bericht.

Zo dat is eruit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like